Чортків online

Володимир Шматько зустрівся із громадою села Скородинці

У середу, 11 березня, голова Чортківської міської територіальної громади Володимир Шматько зустрівся із колективом Скородинської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів та активом села. Теми зустрічі: напрацювання стратегії розвитку села, обговорення найболючіших житлово-комунальних проблем, отримання мешканцями села якісних адміністративних послуг тощо.
 
Голова громади спершу розповів про реформу: «На жаль, ми з вами втратили дуже багато можливостей, об’єднавшись не п’ять років тому, а лише тепер. Громади, котрі були створені у попередні роки, отримали десятки мільйонів гривень на розвиток інфраструктури, спорту, культури з державного бюджету, Європейський фондів, програм США.
 
Також прикро констатувати, що реформа об’єднання громад досі повністю не завершена. Всі податки із сіл, котрі приєднались до Чорткова, все ще надходять до районного бюджету, а не до бюджету громади. Це, звісно, впливає на темпи розвитку. Втім, Скородинці від об’єднання у громаду в жодному випадку не програють. Я відкритий до діалогу, готовий йти на зустріч та чути ваші головні проблеми».
 
Благоустрій та освітлення: «Одне з пріоритетних завдань – налагодження системи вивезення сміття. Також плануємо у близькому майбутньому освітити кожну вулицю села, адже це елементарні норми безпеки. Окрім того, шукаємо працівників у новостворене КП «Ритуальна служба», котрі щоденно проводитимуть благоустрій на місцевому кладовищі (прибиратимуть, коситимуть траву, впорядковуватимуть могили).
 
Про послуги: «Головне, щоб ви не відчували жодного дискомфорту після приєднання. Звірка показників лічильників за електропостачання та газ, отримання субсидії, земельні питання тощо – всі необхідні довідки чи інформацію мешканці Скородинців отримуватимуть в одному місці – у фоє міської ради та Центрі надання адміністративних послуг».
 
Про школу: «У цьому питанні моя думка незмінна – школа буде доти, доки у ній будуть діти! Міністерство освіти та науки дало чіткі пояснення щодо концепції опорних шкіл, яка полягає в тому, що початкові школи однозначно будуть залишатися там, де є діти такого віку, а діти старшого віку (починаючи з 5 класу) ходитимуть в середні школи, які матимуть змогу забезпечити належний стандарт навчання з відповідною кількістю вчителів, шкільного обладнання і т.п.».
 
Про податки: «Кожен мешканець села, а особливо підприємці, повинні усвідомлювати важливість чесної та прозорої сплати податків. Адже кожна гривня – це розвиток села, це дороги, освітлення, благоустрій».
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту