Чортків online

5 основних змін у призначенні житлових субсидій на період карантину

  1. Громадянам, які втратили роботу під час карантину, для розрахунку житлової субсидії враховуватимуть розмір призначеної допомоги по безробіттю без урахування отриманої (раніше) заробітної плати. Для цього громадяни мають стати на облік у службі зайнятості як безробітні.
  2. Заборонено припинення надання житлових субсидій на період обмежувальних заходів крім обставин, що унеможливлюють надання житлової субсидії (переїзд родини або смерть одинокої особи).
  3. На період обмежувальних заходів розрахунок житлових субсидій проводитиметься з урахуванням збільшених на 50 % соціальних нормативів у зв’язку зі збільшенням вимушеним перебуванням дома і збільшенням споживання електроенергії, газу, гарячої води тощо.
  4. Базовий відсоток плати за комунальні послуги, який впливає на розмір призначених субсидій, не збільшуватимуть з 15% до 20% з 1 травня, як це передбачалося попередньою постановою уряду. (Якби норма запрацювала, розмір субсидій би зменшився, а частина субсидіантів втратила б їх взагалі.)
  5. Спрощено процедуру призначення субсидій. На наступний (не опалювальний) період її призначатимуть без звернень громадян всім домогосподарствам, які отримували субсидію в опалювальному періоді 2019-2020 років.

В умовах карантину надзвичайно важливо для Вашого здоров’я та здоров’я усіх довкола дотримуватись обмежувальних заходів. Спеціалісти допоможуть у вирішенні всіх проблемних питань та просять залишатися у період карантину вдома.

Телефон відділу прийому громадян  (03552) 2-38-33

 

Рубрики: Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту