Чортків online

Уряд затвердив соціальну допомогу дітям підприємців

Кабінет Міністрів вирішив ввести грошову допомогу на дітей фізичних осіб-підприємців.

Розмір допомоги – прожитковий мінімум, встановлений для дитини певного віку. Оформити допомогу можна на сайті Мінсоцполітики.

Допомога на дітей призначається і виплачується фізичним особам — підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку і сплатили єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації фізичної особи — підприємця.

Допомога призначена на кожну дитину, віком до 10 років, одному з батьків чи опікунів та складає суму мінімального прожиткового мінімуму дітей, а саме, від 1779 до 2218 гривень ( 1779 гривень – до 6 років, та 2218 – від 6 до 10 років).

«Допомогу виплачуватимуть протягом карантину та 30 днів після його завершення. Тобто, як мінімум у травні та червні. Уряд зареєстрував постанову 239 22 квітня, набула чинності, вона протягом 10 днів, з дня опублікування, отже, маємо отримати виплати від 1 травня», – розповів ТВО начальника управління соціального захисту Чортківської міської ради Іван Куцюк.

Ця допомога призначається та виплачується органом соціального захисту населення за зареєстрованим або фактичним місцем проживання фізичної особи — підприємця. За фактичним місцем проживання допомога призначається за умови неотримання зазначеної допомоги за зареєстрованим місцем проживання заявника.

Допомога на дітей призначається на період карантину, та на один місяць після дати його відміни.

Така допомога надається одному з батьків (опікуну) на кожну дитину до досягнення нею 10 річного віку (включно) у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідних вікових груп станом на 1 січня 2020 р., і виплачується щомісяця за повний місяць.

? Для призначення допомоги на дітей заявник (підприємець) має подати, або надіслати до органу соціального захисту населення чи на порталі Дія

? Заяву за формою, згідно з додатком до Порядку у паперовій або електронній формі із зазначенням рахунка, в установі уповноваженого банку. Заявник самостійно вибирає уповноважений банк для зарахування коштів;

? Фотокопії свідоцтва про народження дітей, віком до 10 років;

?Довідку з Пенсійного фонду України, про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7);

? Копію документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні (для іноземця та особи без громадянства);

? Копію рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради, сільської, селищної, міської ради об’єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

Слід зазначити, що документи із заявою про отримання такої допомоги можна подати уповноваженій особі сільської, селищної ради, об’єднаної територіальної громади, з метою передачі до відповідного органам соціального захисту населення.
Заява із доданими документами розглядаються органом соціального захисту населення протягом трьох робочих днів з дня отримання такої заяви.

Про призначення допомоги на дітей чи про відмову в її призначенні, із зазначенням причини відмови та порядку оскарження такого рішення, орган соціального захисту населення видає чи надсилає заявникові письмове повідомлення, у тому числі в електронній формі (у разі подання заяви та документів в електронній формі).

?Єдина вимога – не мати заборгованості по сплаті єдиного податку.

? ВАЖЛИВО! Даний вид допомоги не призначається на дітей, на яких виплачується компенсація послуги “муніципальна няня”. Одержання отримувачем інших видів допомоги, не впливає на призначення та виплату допомоги на дітей.
Якщо отримувач допомоги змінив місце проживання допомоги виплата продовжується органом соціального захисту населення за новим місцем проживання з місяця звернення до органу соціального захисту населення за новим місцем проживання.

У разі, коли до заяви, поданої у паперовій формі, не додані всі необхідні документи , орган соціального захисту населення, повідомляє заявнику, які документи мають бути подані додатково. Якщо зазначені документи будуть подані не пізніше, ніж протягом одного місяця дня звернення за призначенням допомоги, така допомога призначається з місяця звернення.

Допомога призначається на період карантину.

☎️Телефон для довідок: (03552) 2-38-33

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту