Чортків online

Центр зайнятості провів вебінар з профорієнтації

14 травня фахівцями з профорієнтації Чортківської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості проведено методичний вебінар з питань організації профорієнтаційної роботи за участю методиста районного методичного кабінету районного відділу освіти, методиста-психолога Управління освіти, молоді та спорту Чортківської міської ради, психологів ЗОШ міста, району та ОТГ, представників МНВК з трудового навчання та профорієнтації учнів.
 
Також гостями вебінару були начальниця відділу організації профорієнтації Тернопільського ОЦЗ Тетяна Білінська та начальниця управління освіти та науки Тернопільського ОДА Ольга Хома.
 
Онлайн-захід проведено з метою поглиблення співпраці служби зайнятості із соціально-психологічною службою освітніх установ міста, району, ОТГ по питанню організації ефективної профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю, батьками та педагогічними працівниками.
 
Учасників вебінару ознайомлено з основними напрямками профорієнтаційної роботи, як: професійна просвіта, професійне виховання, професійна діагностика та професійне консультування.
 
В ході вебінару запрезентовано веб-базовану онлайн-платформу «Моя професія: Консультаційна мережа». Метою платформи є надання послуг з профорієнтації у дистанційному режимі як старшокласникам, які ще тільки стоять на порозі професійного вибору, так і дорослим, котрі бажають змінити професію.
 
Тестування проводиться за стандартизованими перевіреними методиками та дає можливість пізнати свої професійні інтереси та цінності, рівень розвитку інтелекту (IQ) та психологічні особливості.
 
Так, з початку року 210 осіб пройшли тестування на онлайн-платформі.
 
Варто зазначити, що веб-базована платформа допомагає перетворити вибір професії з «гадання на кавовій гущі» на науково-обгрунтований прогноз пізнання себе та виявлення власних схильностей та здібностей.
 
Адже професійна орієнтація сучасних школярів – це виховання майбутніх професіоналів – громадян своєї країни, які будуть будувати її майбутнє.
 
Рубрики: Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту