Чортків online

Виплата щомісячної адресної допомоги вимушено переміщеним особам під час карантину

Відповідно до п. 5 Постанови Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 року № 505 у разі виїзду внутрішньо переміщеної особи на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим і м. Севастополі та перебування на таких територіях понад 60 днів суми грошової допомоги повертаються за весь період перебування на зазначених територіях. Період дії карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та 30 днів з дня відміни карантину не зараховуються у період перебування на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим і м. Севастополі.

У разі коли закінчення поточного шестимісячного строку виплати грошової допомоги відбулося в період дії карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та протягом 30 днів з дня відміни карантину, призначення грошової допомоги на наступний шестимісячний строк здійснюється без подання відповідної заяви та документів, передбачених цим пунктом, у такому ж розмірі, в якому вона виплачується в поточний шестимісячний строк.

Окремо зазначаємо, що 22.05.2020 року управлінням соціального захисту населення, сім’ї та праці Чортківської міської ради  було перераховано адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам за травень 2020 року.

Внутрішньо переміщеним особам, які отримали виплату допомоги за травень не в повному обсязі (за частину травня – тільки по дату закінчення шестимісячного терміну), зроблено перерахунок за травень та нараховано допомогу на виплатні відомості червня 2020 року. На період карантину виплати перепризначаються автоматично та виплачуються в повному обсязі.

Звертаємо Вашу увагу, уповноважений представник сім’ї, якому призначено грошову допомогу, зобов’язаний повідомляти управління  про зміну обставин, які впливають на призначення грошової допомоги, протягом трьох днів з дня виникнення таких обставин.

Консультації з будь-яких питань можна отримати:

– електронну пошту:   chortkiv.misto@sobes-ter.gov.ua ;

– Фейсбук : https://www.facebook.com/usznspchortkivmr/ .

– Відділ прийому громадян – (03552) 2-38-33, 0988068910;

– Відділ з питань пільг – (03552) 2-38-35.

Рубрики: Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту