Чортків online

Начальник водоканалу Віктор Гордієнко: «Резервний кабель живлення насосної станції «Хлораторна» був несправний 20 років. Ми ж його відремонтували!»

Перебої з водопостачанням приносять чималі незручності для жителів міста. Причин відсутності води у кранах чортків’ян є чимало – прориви старих труб, планові заміни чи капітальні ремонти систем трубопроводу. Варто зауважити, що якісне водопостачання залежить не лише від стану труб і роботи водоканалу, але й від якості електричних мереж, що живлять насосні станції.

До прикладу, насосна станція «Хлораторна», яка з 1978 року подає воду по вул. Ст. Бандери та В. Великого, живиться з двох незалежних електричних підстанцій. Якщо аварія стається на одній із них, то електропостачання має забезпечувати інша. Проте, за словами працівників РЕМу, додатковий високовольтний кабель, що мав би забезпечувати резервне живлення насосної, вийшов із ладу більш ніж 20 років тому. За цей час змінилось вісім керівників водоканалу, які не переймались вирішенням даної проблеми.

Черговий перебій із водопостачанням стався 8 червня. Тоді без води залишився цілий мікрорайон Кадуб, де проживає понад 10 тисяч чортків’ян. Причиною цих незручностей стала поломка високовольтного кабелю, що живить насосну станцію «Хлораторна». Щоб в майбутньому уникнути таких ситуацій, міський голова Володимир Шматько та начальник водоканалу Віктор Гордієнко прийняли рішення відновити резервний високовольтний кабель.

В результаті розкопок та обстеження спеціалісти виявили сім несправних та пошкоджених ділянок кабелю. Загалом, ремонтні роботи тривали протягом тижня, включно із вихідними. Із 1050 метрів кабелю повністю розкопали та замінили 70 метрів, встановили сім муфт та кінцеві кабельні вводи в підстанцію. До слова, вартість електромонтажних робіт та розхідних матеріалів – 79 810 грн.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту