Чортків online

Незабаром мешканці мікрорайону «Кадуб» забудуть про перебої з водопостачанням

Інколи буває, що найбільший мікрорайон Чорткова – Кадуб – залишається без водопостачання. Очевидно, це спричиняє неабиякі незручності для більш ніж десяти тисяч людей. Втім, часто води немає не через проблеми, пов’язані із проривом трубопроводу, а через відсутність електропостачання. Адже за відсутності світла неможлива подача води насосами. І ось, нарешті, дана проблема невдовзі може вирішитись.

Завдяки державній субвенції на соціально-економічний розвиток та сприянню народного депутата Володимира Гевка стало можливим придбання мобільного дизельного генератора, який дозволить за відсутності електроенергії на насосній станції «Хлораторна» подавати воду для потреб цілого мікрорайону Кадуб. В рамках проєкту передбачено не лише встановлення генератора, а й реконструкція електричних мереж РП-04кВ ТП-363.

«Це ще один вагомий крок до покращення системи водопостачання у місті. Безперебійна подача води у систему – це надзвичайно важливо! Саме після аварійних виключень водопостачання, пов’язаних з відсутністю електроенергії, намул у старих трубах осідає, а після включення – тиском весь бруд підіймається. Звідси – тимчасово брудна вода у кранах. На щастя, скоро це все залишиться у минулому! Окрім того, постійно замінюємо старі чавунні труби на нові пластикові. Усе це в комплексі обов’язково дасть результат», – розповів Володимир Шматько.

Загальна вартість проєкту – 820 219 грн. Із бюджету міста необхідне співфінансування у розмірі 264 234 гривень, що складає 32% від загальної вартості.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту