Чортків online

Чортківська лікарня отримала гуманітарну допомогу із Польщі вартістю понад 500 тис. грн

У п’ятницю, 24 липня, до Чорткова з Варшави прибув вантаж із гуманітарною допомогою для протидії коронавірусу. Медичні маски, рукавички, антисептики та захисні окуляри передали до Чортківської центральної комунальної районної лікарні.

Вручити засоби індивідуального захисту приїхав консул Польщі Пьотр Матусяк, голова правління групи PZU Україна Яцек Адріан Матусяк та член правління Павло Гжешік. Офіційні представники передали матеріальну допомогу головному лікарю Чортківської ЦКРЛ Роману Чортківському. На зустріч також завітав міський голова Володимир Шматько, який подякував польським гостям:

«Дозвольте від імені усієї Чортківської громади подякувати за матеріальну допомогу нашим медикам. Попри те, що епідеміологічна ситуація в Україні та світі досі залишається напруженою, віримо, що вже в скорім часі ми разом подолаємо всі труднощі і повернемося до звичного життя. Саме в таких складних обставинах пізнається людяність та солідарність. Для коронавірусу немає кордонів, відрадно, що людська доброта також не знає меж».

Загалом, медики Чорткова отримали 3000 літрів антисептику, 200 захисних окулярів, 3000 масок та 3000 одноразових захисних рукавичок. Вартість переданих засобів захисту – 528 444 грн.

До слова, допомогу організував Міжнародний Фонд Солідарності спільно з Міністерством закордонних справ Польщі, страховою компанією «ПЗУ Україна» та за підтримки польського бізнесу.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту