Чортків online

У селі Переходи відновлять фельдшерсько-акушерський пункт

У селі Переходи, котре належить до Чортківської об’єднаної територіальної громади, планують відновити роботу фельдшерсько-акушерського пункту. З метою оглянути варіанти будівель, де можна було б розмістити ФАП, у Переходах побував міський голова Чорткова Володимир Шматько, головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Ярослав Ратушняк, в.о. старости села Горішня Вигнанка Уляна Мельничук, екс-депутати Горішньовигнанської сільської ради Володимир Пандрак та Михайло Підгірняк.

«Ми створили громаду саме для того, щоб самим вирішувати — що і де будувати чи відновлювати. Безумовно, медицина – один із наших пріоритетів, особливо у світлі останніх подій. Ми ні в якому разі не закриємо жодного сільського ФАПу чи амбулаторії. У кожному селі громади повинен бути як мінімум один лікар, котрий знатиме про своїх пацієнтів все. Саме тому вважаю за необхідне відновити ФАП і у Переходах», – поділився із присутніми своєю позицією Володимир Шматько.

Фельдшерсько-акушерський пункт у селі Переходи колись знаходився не в дуже зручному для місцевих мешканців місці, ділячи приміщення із сільською бібліотекою. На даний час ні книгозбірня, ні ФАП не функціонують, а будівля потребує капіталовкладень та повноцінного ремонту. «Тож разом із екс-депутатами Горішньовигнанської сільської ради розглядали інші приміщення, котрі могли б слугувати ФАПом. Адже це місце, до якого має бути максимально зручно добиратись всім без виключення мешканцям села», – пояснив міський голова Чорткова.

Одним із варіантів, котрий обговорювався, стало можливе будівництво ФАПу поруч із сільським клубом, котрий зручно розташований територіально та фактично є місцем, де місцеві жителі проводять своє дозвілля та вихідні.
«Ми повинні і надалі працювати у напрямку розвитку медицини у селі. Дорослі, діти чи старші люди повинні мати гідне медичне забезпечення незалежно від того, де вони проживають – в місті чи селі. Підтримуємо ініціативу влади міста, частково допоможемо у придбанні лікувально-профілактичного обладнання, ліків, створенні хороших умов для праці сільських працівників медицини», – зауважив головний лікар первинної медицини Чортківщини Ярослав Ратушняк.

Це лише перший крок назустріч якісним медичним послугам у Переходах, втім ситуація явно навіює оптимізм. Адже у майбутньому оновленому ФАПі вже є молодий перспективний працівник – 19-річний хлопець із с. Пастуше – випускник Чортківського державного медичного коледжу, котрий, окрім усіх необхідних знань та навиків, має найцінніше – бажання працювати та допомагати людям.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту