Чортків online

Паркуйтесь правильно і обережно: на вулиці Чорткова вийшли інспектори з паркування

Паркуйтесь правильно і обережно: на вулиці Чорткова вийшли інспектори з паркування
 
На вулицях Чорткова працюють два інспектори з паркування. Вони вже отримали всі необхідні дозволи та документи, тож мають повноваження складати протоколи за адміністративні правопорушення – неправильне паркування.
 
За місяць інспектори з паркування залишили під двірниками на лобовому склі автомобілів більше 2000 (!) попереджень про порушення правил дорожнього руху, однак вже віднедавна на злісних порушників складають протоколи. За дрібні порушення – 255 гривень, за значніші – 510.
 
«Наше першочергове завдання – контроль за дотриманням паркування у центральній частині міста – на найбільш завантажених вулицях: Ст. Бандери, Гончара, Шевченка тощо. Розуміємо все – місто старе, паркувальних місць не вистачає, але за жодних обставин не можна (як мінімум!) паркуватись ближче, ніж 10 м до пішохідного переходу та на зупинках громадського транспорту. Бо кожен такий випадок – це ймовірне ДТП, це травми або смерть. Тому для початку звертатимемо увагу саме на такі порушення.
 
Суть не у штрафах, а у повазі водіїв до пішоходів, суть у безпеці на дорогах. Звичайно, якщо водій вперше «проштрафився», протоколу ми не складаємо, лиш робимо попередження та проводимо профілактичну роботу. Якщо ж його спіймали на гарячому вдруге чи втретє – штраф неминучий», – розповів начальник відділу з питань контролю за паркуванням Олег Лайбіда.
 
Порушники правил дорожнього руху у Чорткові повинні усвідомлювати, що відповідальність за це у вигляді штрафу буде невідворотною. Місто Чортків у першу чергу – це місто для пішоходів, а не автомобілів. Не обов’язково паркувати власну автівку прямо під магазином чи установою, яка вам потрібна. Залишити авто на сусідній вулиці та пройти пішки кілька десятків чи сотню метрів – це тенденція всього цивілізованого світу.
 
Інспектору з паркування, згідно з законодавством, не потрібно шукати водія, котрий порушив ПДР. Достатньо зробити фотофіксацію (з геолокацією) порушення та виписати постанову на власника автомобіля. Після цього вся інформація про порушення буде доступна на сайті https://inspector.chortkivmr.gov.ua/, де водій зможе детальніше ознайомитись із постановою: коли, де і що порушив, а також переконатись у наявності фотодоказів. На сплату штрафу водію дається 30 календарних днів. Якщо ж ви готові сплатити штраф протягом 10 банківських днів з моменту винесення постанови, то сума буде на 50% меншою.
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту