Чортків online

Скейт-парк у Чорткові з’явиться не влітку, а восени: пояснюємо причини затримки

З кожним роком у Чорткові збільшується кількість молоді, яка катається на скейтбордах, роликах, самокатах і BMX-велосипедах, виконуючи різні трюки. Саме для занять цими видами спорту необхідна наявність спеціально обладнаного скейт-парку.

«До мене постійно зверталися юні чортків’яни із проханням обладнати спеціальний майданчик, де б вони могли займатися екстремальними видами спорту.

На жаль, зараз у Чорткові немає місця, де б молоді люди могли безпечно кататися на скейтах, велосипедах чи роликах. Так і виникла ідея створити сучасний, обладнаний за всіма правилами скейт-парк. Адже ці діти хочуть займатися улюбленою справою, а не лише грати комп’ютерні ігри.

Спеціально обладнаний простір стане безпечним місцем для проведення активного дозвілля в місті, альтернативою шкідливим звичкам, чудовим оновленням в парку ім. І. Франка. Кататися на новому майданчику можна буде на роликах, скейтах, трюкових самокатах та велосипедах. Для цього його обладнають спеціальним спорядженням та трамплінами», – розповів міський голова Чорткова Володимир Шматько.

Орієнтовно вартість будівництва скейт-парку – 855 432грн. Після проведення експертиз та розроблення проектно-кошторисної документації в травні цього року через систему публічних закупівель ProZorro було оголошено електронну закупівлю на визначення виконавця робіт для будівництва майданчика для активних видів спорту у парку ім. І.Франка. Тоді, на жаль, аукціон не відбувся, адже був заявлений лише один можливий виконавець робіт, а згідно із Законом України «Про публічні закупівлі» їх повинно бути не менше двох.

Наступний аукціон відбувся вже у червні. Система обрала переможця, який запропонував меншу ціну за виконану роботу, тож договір підписали з ним. Так як переможець порушив ст. 17 ЗУ «Про публічні закупівлі» і не надав відповідний пакет документів, результати конкурсу анулювали.

Управління комунального господарство було вимушено ще раз оголошувати тендер на визначення підрядної компанії. На жаль, участь у конкурсі тоді знову вирішила взяти лише одна компанія. Так як аукціон за однієї і тієї ж причини не відбувся два рази, згідно із ЗУ «Про державні закупівлі» призначили переговорну процедуру. Саме протягом серпня триває період прийому оскаржень щодо кваліфікації учасника.

«Переговорна процедура триватиме до 28 серпня. Відтак відбудеться підписання договору, а потім розпочнеться будівництво об’єкта. Маємо надію, що скейт-парк, попри всі труднощі та бюрократичну тяганину, таки з’явиться восени цього року», – зазначає в.о. начальника управління комунального господарства Володимир Юрчишин.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту