Чортків online

У Чорткові відзначили День захисника України

14 жовтня в Україні відзначали аж чотири свята – Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День створення Української повстанської армії та День захисника України.

З нагоди святкування у середу, 14 жовтня, у Чорткові біля церкви Святої Покрови відбувся молебень за Україну та її захисників. Представники міської влади, військовослужбовці, жителі та гості міста цього дня зібралися разом, щоб відзначити цю особливу для українського народу дату.

Священнослужителі різних конфесій відправили поминальну панахиду. Спільною молитвою присутні вшанували славних синів України – героїв повстанської армії, воїнів-визволителів у роки Другої світової війни, героїв Небесної Сотні і героїв антитерористичної операції.

«Чому українські воїни різних епох перед боєм просили заступництва Матері Божої та ласки Господа? Відповідь проста – вони йшли у бій знаючи, що за ними правда, вони не просто воювали – вони захищали своє – землю, дітей, родину. Вони ніколи не загарбували чужі території – вони лише боронили Батьківщину і відстоювали її незалежність.

Сьогодні ми відзначаємо велике релігійне і водночас державне свято. Так і має бути, бо український народ завжди славився тим, що вмів берегти християнські традиції та жити за Божими Законами. Саме завдяки цій глибокій вірі українці завжди здобували перемогу. Пам’ятаймо це, молімося за упокій душ тих, хто загинув у боротьбі за незалежність та здоров’я тих, хто зараз стоїть на варті нашого спокою», – звернувся до присутніх міський голова Чорткова Володимир Шматько.

За добросовісну працю, сумлінне виконання службових обов’язків, мужність, патріотизм, служіння українському народу, захист кордонів нашої держави, збереження її територіальної цілісності та недоторканості, з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці, Почесною відзнакою Чортківського міського голови «За честь і відвагу» нагородили учасників бойових дій антитерористичної операції на сході України: Петра Нейка, Анатолія Огородника, Андрія Швандера, Володимира  Совича, Олега Куца.

Подяки та грамоти  Чортківської міської ради вручили: Івану Ласківському, Володимиру Янківському, Руслану Ревуцькому, Богдану Маслюку, Дмитру Худобяку, Петру Павлишину, Андрію Ніврику, Василю Кільчицькому, Ігорю Гнипі, Петру Климові, Андрію Солецькому, Валерію Фоміну, Сергію Дудці, Олексію Ракітіну, Юрію Навроцькому, Ігорю Слободяну, Ярославу Ратушняку, Олегу Дерманському, Ірині Вітровій.

Завершився захід спільним виконанням духовного гімну України – «Боже Великий Єдиний, нам Україну храни».

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту