Чортків online

Служба зайнятості Чортківщини – надійний соціальний партнер на ринку праці

        Формуючи систему правових відносин, Україна інтегрується у світову економіку, однією з основних рис якої є послідовна державна політика у сфері надання соціальних послуг. Це один із напрямків, завдяки успішній діяльності якого вдається забезпечити належний рівень життя населення. Перша листопадова неділя – День працівників соціальної сфери. До когорти таких людей належать й працівники служби зайнятості, які надають соціальні послуги і тим, хто залишився без роботи, – у пошуку свого місця на ринку праці, і роботодавцям – у доборі необхідних кадрів.

       Протягом січня-вересня 2020 року послугами служби зайнятості Чортківщини скористались 2628 осіб, з них 1515 мали статус безробітного, що на 24,2% більше, ніж за відповідний період 2019 року. 855 краян було працевлаштовано. Повідомив  директор  Чортківської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості Михайло Шевчук.

        До участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 112 осіб, після їх завершення 37 – отримали постійні місця праці. 83 безробітних за спрямуванням служби зайнятості району проходили профнавчання, 53 – його завершили та працевлаштовані.

        На 1 жовтня 2020 року на обліку в районній службі зайнятості перебувало 569 безробітних, що на 35,7 % більше, ніж на 1 жовтня 2019 року.

       Особливу увагу фахівці районної служби зайнятості приділяють наданню соціальних послуг демобілізованим учасникам АТО та особам з інвалідністю. Так, з початку 2020 року  послугами служби зайнятості району скористалися 32 колишніх воїни,  9 – працевлаштовано Продовжують шукати роботу 8 колишніх воїнів.

        Також через службу зайнятості Чортківщини шукали роботу 95 осіб з інвалідністю; 17- працевлаштовані, 7 осіб цієї категорії здобули нову професію чи підвищували кваліфікацію. На 1 жовтня 2020 року для 45 осіб з інвалідністю зі статусом безробітного здійснюється пошук підходящих місць праці.

        Впродовж січня-вересня 2020 року послугами служби зайнятості  Чортківщини, скористалися 224 роботодавці, які подали інформацію про 1235 вакансій.

        Курс України на євроінтеграцію вимагає створення належних умов для цивілізованого європейського рівня соціального обслуговування клієнтів служби зайнятості за кращими міжнародними стандартами, використовується клієнтоорієнтований підхід та рекрутингові засади, забезпечується широка доступність послуг, у т.ч. он-лайн.

      Напередодні свята – Дня працівника соціальної сфери – вітаємо колег та соціальних партнерів служби зайнятості на ринку праці. Бажаємо процвітання Україні, стабільної роботи, гідної зарплати, міцного здоров’я, миру і родинного затишку.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту