Чортків online

 Управління соціального захисту населення, сім’ї та праці інформує

28 жовтня Кабінет Міністрів України затвердив постанову № 1035, яка  розділяє повноваження органів влади у сфері призначення державних виплат. Дана постанова розроблена за участі Асоціації міст України. Документ визначає, що:

► З 1 січня 2021 р. органи соцзахисту райдержадміністрацій приймають від громадян документи для призначення державних допомог, пільг, субсидій тільки через пошту або в електронній формі.

► Заяви з необхідними документами можуть приймати уповноважені посадові особи виконавчих органів рад та через ЦНАПи, які передають їх відповідному органу соцзахисту.

► З 1 березня 2021 р. заяви з необхідними документами приймаються посадовими особами виконавчих органів рад або через ЦНАП виключно з формуванням електронної справи.

Роз’яснюємо нововведення:

  1. Робота органів соцзахисту міських рад міст обласного значення та районних в м. Києві держадміністрацій не змінюється– на території міста Києва та територіальних громад, до складу яких входять території міст обласного значення, органи соцзахисту продовжують і приймати документи, і призначати виплати до реформування системи соціального захисту населення.
  2. З 1 січня 2021 р. усі сільські, селищні, міські ради новостворених територіальних громад повинні організувати прийом документів від громадян для призначення державних виплат– райдержадміністрації перестануть приймати від громадян пакети документів; прийом можна організувати через виконавчий орган ради (в тому числі віддалене робоче місце), старосту або ЦНАП.
  3. З 1 березня 2021 р.усі виконавчі органи рад базового рівня (окрім міст обласного значення та м. Києва) повинні підключитисядо цифрової платформи «Соціальна громада» – через цю платформу органи, що приймають документи, будуть передавати особові справи онлайн в райдержадміністрації. Нагадаємо, підключення до «Соціальної громади» для органів місцевого самоврядування буде безкоштовним.

 

Детальніше та все інше сайті АМУ: https://cutt.ly/ggAZj08

 

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту