Чортків online

Станом на 9 листопада: про COVID-19 у Чортківській громаді

Сьогодні із лікарем-епідеміологом Олегом Голінатим поспілкувались на тему так званого карантину вихідного дня, який, ймовірно, введуть у дію вже наступних вихідних.
 
? «Зменшення контактів між людьми точно призведе до зменшення кількості хворих. Карантин вихідного дня – це мінімальний внесок у порятунок цієї ситуації. Наскільки він буде дієвим – важко сказати, але те, що країні потрібні нові обмеження – це факт. В будні люди хоч трохи дисципліновані, а у вихідні про правила карантину всі забувають – йдуть до барів чи ресторанів, один до одного в гості.
 
Якщо нові обмеження допоможуть знизити приріст хворих хоча би на відсотків десять, то це вже неабияк допоможе лікувальній мережі країни. Адже вся медична сфера повністю перевантажена. Вже йдеться про відкриття нових ліжкомісць, так званих екстраліжок у Чорткові…
 
Що саме передбачатимуть нові обмеження – поки що невідомо. Думаю, будуть закриті всі розважальні заклади, заклади громадського харчування тощо. Рекомендуватимуть обмежити відвідування друзів та родичів. Для прикладу, у Великобританії людям зараз дозволено ходити виключно на роботу, в аптеку чи магазин. Все решта – під забороною. Штрафи за порушення величезні.
 
Тому і в Україні треба посилювати особисту відповідальність людей за недотримання карантинних норм. По-іншому пандемію просто не зупинити».
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту