Чортків online

Інспектори з паркування у Чорткові: понад 10 тисяч попереджень та 200 постанов за 3 місяці

Два інспектори з паркування працюють на вулицях Чорткова із липня. Протягом місяця порушників правил дорожнього руху лише попереджували про відповідальність, а з середини серпня почали складати протоколи про адміністративне правопорушення. За дрібні порушення – 255 гривень, за значніші – 510.
 
Станом на 11 листопада працівники відділу контролю за паркуванням:
✅виписали 10 357 попереджень;
✅склали 203 протоколи;
✅174 (85%) протоколи вже оплачені;
✅12 постанов передали до виконавчої служби.
 
На сплату штрафу водію дається 30 календарних днів. Якщо ж порушник сплатить штраф протягом 10 банківських днів з моменту винесення постанови, то сума буде на 50% меншою.
У випадку несплати штрафу протягом 30 календарних днів, постанова передається до виконавчої служби. Тоді порушник буде змушений заплатити штраф і за неправильне паркування, і за невиконання постанови (двічі по 510 грн).
 
Нагадаємо, що інспекторам з паркування, згідно з законодавством, не потрібно шукати водія, котрий порушив ПДР. Достатньо зробити фотофіксацію (з геолокацією) порушення та виписати постанову на власника автомобіля. Після цього вся інформація про порушення буде доступна на сайті https://inspector.chortkivmr.gov.ua/, де водій зможе детальніше ознайомитись із постановою: коли, де і що порушив, а також переконатись у наявності фотодоказів.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту