Чортків online

100 слів про здоров’я

Народна мудрість каже: «Бережи одяг, доки новий, а здоров’я – доки молодий». Безумовно, здоров’я завжди було, є і буде найвищою цінністю. У нашій новій рубриці ми розповідатимемо про те, як вберегтися від найпоширеніших захворювань і що робити, щоб швидше одужати.
?Підвищена температура тіла – ознака хвороби? Яка температура тіла вважається нормальною? Які жарознижуючі препарати варто пити? За яких умов потрібно збивати температуру? На ці та інші питання відповіла заступниця головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Наталія Ружніцька:?
✅«Відомі нам цифри 36.6 – це своєрідний еталон. Нормальні показники температури тіла людини коливаються в межах 36,2-37,2°С. Тобто, 37,1°С – це НЕ ознака хвороби!
✅Підвищена температура – це, насамперед, захисна реакція організму. Саме її наявність допомагає нам боротися з інфекціями чи бактеріями.
✅Приймати жарознижуючі препарати варто за температури тіла 38°С у дітей та 38,5°С – у дорослих.
✅До основних і найбільш помічних препаратів слід віднести парацетамол та ібупрофен. Пам’ятайте, що будь-які ліки приймати потрібно лише за рекомендацією лікаря!
✅Діяти жарознижуючі препарати починають через годину після прийому, тому не слід чекати миттєвого ефекту.
✅Якщо жарознижуючі не допомагають протягом 1-1,5 години, з’являється задишка, висипання і виражена слабкість потрібно негайно дзвонити «103».

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту