Чортків online

Голова Чортківської громади Володимир Шматько разом із командою зустрівся з жителями сіл Біла, Горішня Вигнанка та Переходи

У неділю, 20 грудня, голова Чортківської міської територіальної громади Володимир Шматько спільно із членами своєї команди – секретарем міської ради Ярославом Дзиндрою, заступниками Василем Воціховським та Віктором Гуриним, депутатами міськради, керівниками структурних підрозділів міської ради та керівниками комунальних підприємств спершу зустрівся із громадою села Біла, а після обіду – із жителями сіл Горішня Вигнанка та Переходи. Разом із людьми керівництво громади дискутувало про бюджет 2021 року та плани щодо розвитку сіл.
 
Голова громади на обох зустрічах презентував детальний фінансовий звіт щодо бюджету сіл, розповів, скільки податків збирають села, хто є головним платником податків. Також у селі Біла представив громаді новопризначеного старосту Андрія Грицака, побажавши плідної та ефективної роботи на благо людей.
 
✅Освіта: «Я це говорю на зустрічах у всіх селах нашої громади, Біла та Горішна Вигнанка – не виключення. Школа – це не просто будівля, це діти. Тож доти, доки у наших селах народжуватимуться діти – доти там точно будуть школи! Але планомірно продовжуємо рухатись до створення опорної школи на базі Білівської ЗОШ, цього вимагає реформа освіти. Ми точно покращуватимемо умови навчання, забезпечуючи учнів всім сучасним обладнанням для наочності, бо за дітьми майбутнє».
 
✅Бібліотека: «Старі, нецікаві, радянські бібліотеки – це проблема всієї України. Чи ходять туди діти? Ні. Чи потрібні бібліотеки в такому вигляді, як вони зараз є? Точно ні. Зараз ми платимо зарплату бібліотекарю, опалюємо порожнє приміщення, так точно не може тривати далі. Ми зобов’язані розробити модель, яка дозволила би ефективно трансформувати бібліотеку, вивчити найкращі приклади не лише в нашій країні, а й по всьому світі, зацікавити дітей йти туди».
 
✅Благоустрій: «У селі Біла залишилось засвітити лише дві вулиці. У Горішній Вигнанці та Переходах ситуація гірша, але ми точно працюватимемо над цим. Адже це, в першу чергу, безпека і комфорт. Також наведемо порядок зі сміттям, ліквідуємо незаконні стихійні сміттєзвалища та запровадимо планово-подвірну систему збору ТПВ, коли всі матимуть персональні сміттєві бачки та платитимуть лише за той об’єм сміття, який продукують. Окрему увагу приділимо місцевому кладовищу, яке ми плануємо інвентаризувати, провести там благоустрій. Думаю, перші зміни ви вже помітили, бо на цвинтарях вже кілька місяців працюють робітники КП «Ритуальна служба».
 
✅Соціальна допомога: «Ми точно будемо, як і у Чорткові, виділяти кошти на лікування жителів сіл нашої громади, котрі потребують дороговартісного лікування чи котрі потрапили у важкі екстрені життєві обставини».
 
✅Проблема із водою у с. Горішня Вигнанка та Переходи: «Безумовно, це головна проблема для цих сіл. Тут ніколи не було централізованого водопостачання. Той водогін, що зараз є у Горішній Вигнанці, колись давно будувався для потреб цукрового заводу у смт Заводське, але проектанти не враховували, що коли-небудь мешканці сіл підключатимуться до цієї системи. Вирішити цю проблему можна лише будівництвом нової системи водопостачання. Це великі кошти, це великий проект, але якщо ми спільно з вами вирішимо, що це проблема номер один для села – ми рухатимемось у цьому напрямку».
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту