Чортків online

Володимир Шматько взяв участь у комітетських слуханнях при Верховній Раді України

Сьогодні, 22 грудня, голова Чортківської міської об’єднаної територіальної громади Володимир Шматько онлайн взяв участь у комітетських слуханнях на тему «Участь України у Європейському зеленому курсі», організованими комітетом Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування.
 
«Чортків прагне стати справді зеленим та енергоефективним містом, тому подібні комітетські слухання, у яких беруть участь народні депутати, урядовці, експерти є вкрай важливими для нас. Приємно, що думки місцевого самоврядування щодо кліматичної стратегії країни чують та беруть до уваги.
 
Чортків є підписантом низки зобов’язань щодо зменшення споживання енергії, підписантом «Угоди мерів – Схід», а також ми є одним з чотирьох міст в Україні, які планують до 2050 року повністю перейти на відновлювані джерела енергії.
 
Ми ставимо перед собою два конкретних завдання – як на 100% облікувати енергію та зменшити її споживання задля збереження нашої планети.
 
На жаль, українці наразі дуже мало цікавляться проблемами екології країни, хоча ці виклики зараз на часі. Саме тому прошу якомога частіше залучати представників громад до такої потрібної дискусії», – у ході слухань зазначив Володимир Шматько.
 
Зауважимо, що на комітетських слуханнях обговорювали декілька ключових питань:
– можливі сценарії участі України в Європейському зеленому курсі;
– що дасть Україні Європейський зелений курс;
– які можливості та загрози несе Європейський курс для економіки України в цілому та окремих секторів (енергетика, сільське господарство, транспорт тощо);
– як побудувати ефективний діалог між ключовими стейкхолдерами (держава, бізнес, науковці, громадянське суспільство) щодо участі України в Європейському зеленому курсі.
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту