Чортків online

Лікар-епідеміолог Олег Голінатий: «Зараз ми спостерігаємо зменшення кількості хворих на Covid-19 – це так званий спад епідпроцесу»

З кожним днем в Україні зменшується кількість хворих на ковід та кількість проведених ПЛР-тестів. Про те, з чим пов’язана така статистика та чи можна говорити про завершення епідемії розповів лікар-епідеміолог Олег Голінатий:

«Говорити про цілковите завершення епідемії коронавірусної інфекції ще зарано. Так, зараз ми спостерігаємо зменшення кількості хворих  на Covid-19 – це так званий спад епідпроцесу. Також щодня в лабораторії потрапляє все менше зразків ПЛР-тестів. Місяць тому ми щодня забирали по 70-100 мазків на виявлення вірусу, а станом на сьогодні не завжди є 30.

Про спад епідемії також свідчить кількість госпіталізованих. У лікарнях, що приймають хворих на ковід з’явилися вільні ліжка, чого минулого місяця не було. Можна припустити, що в Україні зараз завершується перша хвиля епідемії. Люди направду стали обережніші, дотримуються маскового режиму, намагаються уникати зайвих контактів. Проте, ми все ж очікуємо зростання кількості хворих після новорічних та Різдвяних свят. Все ж багато хто знехтує рекомендаціями МОЗ та святкуватиме у великих компаніях».

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту