Чортків online

Про звернення депутатів Чортківської міської ради Тернопільської області до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, НКРЕКП, ПрАТ “Тернопільгаз” щодо ситуації з підвищення тарифів на газ, послуги з розподілу природного газу, електроенергію

РІШЕННЯ

11 січня  2021 року                

м. Чортків                                                                                            № 180

Про звернення депутатів Чортківської міської ради Тернопільської області до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, НКРЕКП, ПрАТ “Тернопільгаз” щодо ситуації з підвищення тарифів на газ, послуги з розподілу природного газу, електроенергію.

          Враховуючи соціальну напругу в  громаді  через  значне  підвищення тарифів на газ, послуги з розподілу природного газу, електроенергію та з метою недопущення  ще більшого  невдоволення  громадянського суспільства, керуючись статтею 26  Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,  міська рада

 ВИРІШИЛА:

         1.Прийняти звернення депутатів Чортківської міської ради Тернопільської області до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, НКРЕКП, ПрАТ “Тернопільгаз” щодо ситуації з підвищення тарифів на газ, послуги з розподілу природного газу, електроенергію (додається).

  1. Організаційному відділу апарату міської ради направити рішення до вказаних адресатів.
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Дзиндру Я.П.

Міський голова                                                               Володимир  ШМАТЬКО

Звернення

депутатів Чортківської міської ради Тернопільської області до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, НКРЕКП, ПрАТ “Тернопільгаз” щодо ситуації з підвищення тарифів на газ, послуги з розподілу природного газу, електроенергію.

 Ми, депутати Чортківської міської ради Тернопільської області, представляючи інтереси Чортківської міської територіальної громади, вкрай стурбовані ситуацією щодо чергового підвищення цін на енергоносії. В умовах тривалого карантину, зростання безробіття та рівня бідності громадян, особливо в сільській місцевості, падіння економіки, продовжується тиск на громадян шляхом постійного підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Хоча на початку карантину влада України запевняла, що тарифи на комунальні послуги не будуть підвищуватися під час дії в Україні карантину. Проте, згідно з отриманими січневими «платіжками», тарифи на газ, електроенергію та на послуги з розподілу природного газу значно зросли.

         У нашій державі запрацював ринок газу. Проте в реаліях українським споживачам цієї соціально важливої, життєво необхідної послуги нічого позитивного це не принесло. Третій місяць поспіль в Україні зростають ціни на газ і, як анонсовано, будуть зростати і надалі. Всі постачальники газу переглянули свої ціни і в середньому зростання по ринку склало 25%. Різниця в ціні газу у різних постачальників досягає 35%. Це пов’язано з тим, що в Україні, згідно з методикою розрахунку ціни на газ, орієнтиром є паритет імпорту. Оптова ціна газу всередині країни встановлюється, виходячи з ситуації та ринкової кон’юнктури, які на даний момент сформувалися в Європі. Подорожчання газу призвело до зростання платіжок за опалення, підвищення цін на товари та послуги, що в умовах сьогодення, коли держава продовжує складну боротьбу з пандемією коронавірусу COVID-19, та буде додатковим фінансовим тягарем для громадян.

В період коронакризи влада має підтримати бізнес і людей та встановити мораторій на підвищення будь-яких тарифів. Питання зміни тарифів для громадян  можливо розглядати лише після виходу нашої держави з кризи, відновлення у повному обсязі роботи всіх галузей економіки, стабільної ситуації на ринку праці, зростання рівня доходів і рівня життя громадян.

 Враховуючи зазначене, висловлюємо категоричний протест проти зростання у 2021 році ціни на природний газ, електроенергію,  підвищення тарифів за розподіл (доставку) природного газу для газорозподільних компаній й вимагаємо від Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, НКРЕКП, ПрАТ “Тернопільгаз”:

Прийнято на позачерговій сьомій сесії

Чортківської міської ради VIII скликання

11 січня 2021 року, рішення №180

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту