Чортків online

Про організацію дистанційного навчання в ЗЗСО Чортківської МТГ

У зв’язку з епідеміологічною ситуацією, що склалася в Україні, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19), в ЗЗСО Чортківської  міської  територіальної громади із 11січня 2021 року навчання організовано за дистанційною формою.

З метою якісного забезпечення можливості реалізувати право осіб на якісну та доступну освіту відповідно до їх здібностей, інтересів, потреб, мотивації, можливостей та досвіду у закладах загальної середньої освіти громади рекомендовано використовувати електронну освітню платформу GSuit for Education, тому вчителями інформатики проведено навчання педагогічних працівників.

Дистанційне навчання організовано за допомогою: поєднання онлайн-занять через Zoom, Skype, Instagram, Google, Hangouts; заздалегідь записаних відеоуроків, презентацій від вчителів чи із зовнішніх освітніх ресурсів; ретельно підібраних завдань для самостійної роботи із подальшою перевіркою; використання безкоштовних вебсерверів та платформ, наприклад, Google, Classroom, Moodle, Microsoft Teams».

Відповідно до санітарних вимог безперервна робота з екраном ПК повинна бути не більше:

– для учнів X-XІ класів на 1-й годині занять до 30 хвилин, на 2-й годині занять – 20 хвилин;

– для учнів VІІ-ІX класів – 20-25 хвилин;

– для учнів VІ-VІІ класів – до 20 хвилин;

– для учнів ІІ-V класів – 15 хвилин.

Для навчання дітей 6 років роботі з ПК безперервні заняття в індивідуальному ритмі не повинні бути більше 10 хвилин, тому  докладено максимальних зусиль щоб дистанційна форма навчання була ефективною та дієвою.

Станом на 11 січня 2021 року усі діти, які навчаються у ЗЗСО  Чортківської  міської  територіальної громади охоплені дистанційною формою навчання.

Начальник  управління                                              Людмила ПОЛІЩУК

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту