Чортків online

Як зменшити цифри у комунальних платіжках на 60% і не відключати «тепло» у квартирі?

Ціни на комунальні послуги постійно змінюються і, зазвичай, вартість теплопостачання лише зростає. Чи можливо зменшити цифри у платіжках  і при цьому не жертвувати комфортною температурою у будинку? Так, завдяки програмі «Енергодім» від Фонду енергоефективності, яка стартувала ще в 2019 році,  економія може стати реальністю.

Які можливості відкриває програма?

Програма «Енергодім» дає ОСББ та кожному співвласнику можливість відчути переваги комплексної енергомодернізації багатоквартирного будинку.

Завдяки модернізації будинку Ви отримаєте:

відшкодування до 60−70% витрат на роботи, матеріали та обладнання залежно від пакета заходів з енергоефективності;

зниження енергоспоживання;

зменшення рахунків за комунальні послуги (комплексна енергомодернізація допомагає знизити енергоспоживання до 50% (а в деяких випадках — і більше);

поліпшення зовнішнього вигляду будівлі;

підвищення комфорту та умов проживання;

підвищення вартості нерухомості;

Хто може скористатися програмою?

Учасниками  програми можуть стати лише об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ). Адже саме ОСББ є тією юридичною особою, яка реалізує права співвласників на володіння та користування спільним майном у будинку.

Яка економія чекатиме на мешканців ОСББ, котрі термомодернізують власний будинок?

За орієнтовними розрахунками, економія в платіжках мешканців термомодернізованого будинку може становити від 20% до 60%. 

Нагадаємо, що ОСББ по вул. Коновальця, 2 у Чорткові вже скористалося програмою «Енергодім» від Фонду енергоефективності. За словами голови об’єднання Лариси Бойчун перші результати стали помітними одразу. Змінився не лише зовнішній вигляд будинку, але й цифри у платіжках за комірне – економія при оплаті за тепло складає майже 30%.

Більше інформації про програму можна знайти на офіційному сайті Фонду енергоефективності https://eefund.org.ua/ або у регіонального консультанта Михайла Мельника (097 21 92 923).

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту