Чортків online

29 січня – День пам’яті Героїв Крут

 
Сьогодні українці вшановують події кінця січня 1918 року. День, коли юні захисники Української Народної Республіки власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху — бій під Крутами. Крізь віки ці події і досі символізують героїзм та самопожертв молодого покоління у боротьбі за суверенітет та свободу.
Бій за Україну тривав лише п’ять годин, ворожий наступ більшовиків на Київ вдалося зупинити на декілька днів. У нерівній боротьбі загинуло чимало молодих, сповнених енергії юнаків.
Саме завдяки виграному часу 9 лютого 1918 року Брестський мирний договір було підписано. Він означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.
Дух нескореності та патріотизму і досі наповнює серця тисячі українців, які сьогодні захищають територіальну цілісність України від російських окупантів.
Ми щиро віримо та надіємося, що самовіддана любов до рідної землі, сила українського духу допоможе нашій державі зміцніти та впродовж віків залишатися вільною та суверенною. Знаю, що українська нація існуватиме доти, доки на нашій землі народжуватимуться дочки і сини, що готові будуть до останнього подиху боронити рідну Батьківщину.
Будьмо гідними нащадками борців за свободу України! Єднаймося в спільній меті – берегти й утверджувати вільну, незалежну, соборну Українську Державу!
З повагою – голова Чортківської міської територіальної громади Володимир ШМАТЬКО
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту