Чортків online

У Чортківському відділі поліції впровадять систему обліку затриманих «Custody Records»

Питання дотримання прав людини у роботі з поліцейськими завжди хвилювало  українців. Задля врегулювання відносин між поліцейськими та затриманими і запобігання випадків насильства чи безпідставних звинувачень у бік правоохоронців, у 2017 році була розроблена системи обліку затриманих «Custody Records». І ось цього року вона запрацює у Чортківському відділі поліції. Варто зазначити, що Чортків – перше місто в Тернопільській області, де впроваджуватимуть цю систему. У чому полягає її ефективність та про основну мету впровадження Custody Records розповіла старший інспектор з особливих доручень УДПЛ НПУ, капітан поліції Ірина Ніколаєва.

«Custody Records» передбачає електронну та відеофіксацію дій у режимі 24/7. Власне, основна мета системи – захист прав затриманих, але вона корисна і для самих працівників поліції. Бувають випадки, коли затримані скаржаться на побої чи жорстоке поводження під час допиту. Неодноразово такі звинувачення безпідставні та виявляються брехнею. Саме ця система допоможе захистити як затриманого, так і працівника поліції.

До слова, полісмени, які будуть залучені до «Custody Records» пройдуть необхідне навчання з найкращими тренерами за міжнародними стандартами дотримання прав і свобод людини. Система «Custody Records» автоматизує роботу поліцейського та унеможливлює людський фактор, як причину незаконного насилля.

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту