Чортків online

До уваги пільговиків щодо виплати невикористаних коштів

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 №373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг,придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій фомі»(із змінами) затверджено Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг,придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі (далі – Порядок), який застосовується з 01.10.2019.

Порядком передбачено дві моделі грошової форми виплати пільг: безготівкова та готівкова.

Відповідно до пункту 9 Порядку з рахунка для виплати пільг безготівкові кошти у розрізі пільговиків перераховуються АТ «Ощадбанк» управителям, об’єднанням та виконавцям комунальних послуг, інформація про яких міститься в Реєстрі, згідно з поданими ними реєстрами про суми нарахованих платежів за послуги та у разі укладання ними договорів з АТ «Ощадбанк».

За підсумками опалювального сезону суми невикористаних коштів перераховуються з рахунка для виплати пільг на рахунки пільговиків в АТ «Ощадбанк». У разі відсутності відкритого рахунка в АТ «Ощадбанк» рахунок відкривається  за заявою пільговика до АТ «Ощадбанк». Відкриття рахунка здійснюється в порядку, визначеному АТ «Ощадбанк».

Отже, у разі виникнення невикористаних коштів за підсумками опалювального сезону, пільговик має звертатись до АТ «Ощадбанк»  у термін з 1 червня до 20 грудня  поточного року для відкриття рахунку, звіцряння своїх персональних даних, отримання консультацій тощо.

Залишки коштів, що обліковується на рахунку для виплати пільг за обліковими записами пільговиків станом на 1 червня, за якими не було звернень пільговиків щодо їх виплати, 20 грудня припиняють обліковуватись АТ «Ощадбанк» за такими обліковими записами пільговиків та протягом двох робочих днів повертаються на рахунок Мінсоцполітики, відкритий в Казначействі.

На кінець календарного/бюджетного року залишки коштів(які утворилися після 1 червня, витрати на управління багатоквартирним будинком станом на 1 червня, де не укладено договір з АТ «Ощадбанк», кошти, які не були надіслані постачальником внаслідок не надання ними до АТ «Ощадбанк» реєстрів нараховуаних сум платежів тощо), що обліковується на рахунку для виплати пільг за обліковими записами пільговиків, не повертаються до державного бюджету.

При  цьому, АТ «Ощадбанк» за наявності в нього інформації про номер мобільного телейфону пільговика  інформує протягом однієї доби після перерахування коштів управителям, об’єднанням , виконавцям комунальних послуг пільговика(смс-повідомленням або через електронні засоби звязку(за наявності) обов’язково зазначаються дані про наявний залишок платежу за кожним видом послуг і перелік послуг, за якими від управителів, об’єднань,виконавців комунальних послуг АТ «Ощадбанк» не отримано реєстри нарахованих сум платежів пільговику .

Рубрики: Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту