Чортків online

Освітлення вулиць 16 липня, Шухевича та дачного кварталу у Бердо: пошуки варіантів вирішення проблеми

Місто Чортків невпинно росте та розширюється. І місця, котрі ще відносно недавно пустували, зараз активно забудовуються. Втім, буває, що люди зводять житло у місцях, де немає елементарних інженерних мереж, як от електропостачання. Така ситуація виникла у Чорткові із жителями вулиць 16 липня та Шухевича ще кілька років тому.
 
Ще у 2016 році до міської ради звернулось четверо людей, які будували житло на вищезазначених вулицях, із проханням електрифікувати їхній мікрорайон. Тоді ж за кошти платників податків виготовили проектно-кошторисну документацію на електрифікацію мікрорайону (тоді йшлося про 28 земельних ділянок), втім грошей на будівництво підстанції у бюджеті не було.
 
Станом на сьогодні мікрорайон продовжує активно забудовуватись, практично всі земельні ділянки приватизовані – йдеться про 128 обійсть. Тож тема електрифікації вулиць і надалі актуальна. Задля вирішення проблеми у бюджеті на 2021 рік передбачили 500 тисяч гривень. Очевидно, що цього недостатньо для дороговартісного будівництва підстанції.
 
Вчора, 9 лютого, на зустрічі із жителями вул. 16 липня та Шухевича голова Чортківської громади Володимир Шматько зазначив: «Сума будівництва електростанції з необхідною потужністю непосильна для бюджету міста, адже йдеться про мільйони гривень. Тому шукатиму варіанти залучення коштів з інших бюджетів. Серед варіантів – співпраця із ВАТ «Тернопільобленерго». Незабаром матиму зустріч із керівництвом даної установи, де обговорюватимемо можливість включення електрифікації мікрорайону в інвестиційну програму «Тернопільобленерго». Це дозволило би нам спільними зусиллями, можливо – шляхом співфінансування – вирішити проблему людей».
 
Схожа проблема виникла і у частині мікрорайону Бердо. Колись там функціонувало два дачних кооперативи, котрі живились від однієї підстанції. Згодом все більше людей переїжджали туди жити на постійній основі, що значно підвищило рівень споживання електроенергії. А оскільки підстанція була розрахована на інші потужності, є необхідність у будівництві ще однієї. Це питання теж підійматиметься у розмові голови Чортківської громади Володимира Шматька із керівництвом «Тернопільобленерго».
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту