Чортків online

Ще один крок на шляху до реставрації Чортківського замку

Про початок реставраційних робіт в Чортківському замку почали говорити ще у листопаді минулого року. Саме тоді і розглянули можливість участі в урядовій програмі «Велика реставрація». Та перш ніж розпочати реставраційні роботи, необхідно підготувати відповідну документацію. Над цим у п’ятницю, 19 лютого, і працювали проектанти та архітектори спільно із заступником міського голови Віктором Гурином та директором національного заповідника «Замки Тернопілля» Анатолієм Маціпурою. 

«Ми вже обстежили будівлю та затвердили паспорт технічного стану замку, у якому вказано «слабкі» сторони споруди, що вимагають укріплення. Ліквідація аварійності – одне із першочергових завдань реставраційних робіт. Окрім цього, ми плануємо повністю реставрувати дві вежі замку та відновити палац, де би діяли мистецька галерея та готельний комплекс», – розповів заступник міського голови Віктор Гурин.

Відтак, буде оголошено конкурс на виготовлення проектно-кошторисної документації реставрації Чортківського замку. Після визначення переможця та затвердження всієї необхідної документації і розпочнуться роботи із відбудови замку.

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту