Чортків online

Співпраця державної податкової інспекції та Чортківської міської ради триває!

 
В рамках розширення надання роз’яснювальної роботи з новацій податкового законодавства, прийнятих законодавцями в кінці року стало одним із кроків для локації лідерів Чортківської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Володимира Скорохода та секретаря Чортківської міської ради Ярослава Дзиндри.
 
Основні питання зустрічі – прийняття закону щодо змін до правил використання у господарській діяльності реєстраторів розрахункових операцій (РРО) підприємцями – платниками єдиного податку у 2021 році, про списання податкового боргу платникам.
 
«Законодавці подбали про незахищені верстви населення. Адже законодавчо прийняли норму про списання платникам податкового боргу у розмірі, що не перевищував сукупно 3060 гривень станом на 01.11.2020 р. У зв’язку з пандемією не усі громадяни мали змогу оплатити податкові платежі, це в основному місцеві податки. Відтак держава пішла на зустріч своїм громадянам. Тому було прийнято рішення в автоматичному режимі списати таку заборгованість», – зауважив Володимир Любомирович. Сформовані списки платників по громадах вручено та розміщено на стендах приміщення громади.
 
Посадовець наголосив на основних аспектах щодо використання реєстраторів розрахункових операцій підприємцями – платниками єдиного податку у 2021 році та кому відтерміновано до 1 січня 2022 року.
 
«Так, п. 61 підрозд. 10 розд. XX «Інші перехідні положення» ПКУ (у редакції Закону №1017) передбачено, що з 1 січня 2021 року до 1 січня 2022 року РРО та/або ПРРО не застосовуються платниками єдиного податку другої – четвертої груп (фізичними особами – підприємцями), обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує обсягу доходу, що не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які здійснюють:
– реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;
– реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;
– реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння», – зі слів начальника ДПІ Володимира Скорохода.
 
Актуальним питанням з початку року є організація роботи із залученням до декларування громадян.
 
«З 1 січня розпочалася кампанія декларування, – зазначив очільник Чортківської ДПІ Володимир Любомирович, – тому потрібно залучити до оподаткування жителів, що отримували доходи у 2020 році, з яких податок на доходи фізичних осіб не утримувався, надавали особам в оренду без оформлення документально договорів оренди будівель, земельних ділянок, отримували спадщину від інших осіб, займалися репетиторством, але не зареєстровані, як суб’єкти підприємницької діяльності, – це майбутні гроші на розвиток громади.
 
Для поінформованості громадян залишено листівки для розміщення на стенді: «Деклараційна кампанія -2021» та «РРО та програмний РРО для спрощенців: що було, є і буде?».
 
Така ж зустріч відбулася з головою Товстенецької громади та начальниками Чортківської та Заліщицької ДПІ.
 
Учасники зустрічі обговорили шляхи співпраці для майбутніх візитів, це початок спільної роботи для наповнення місцевої казни громади.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту