Чортків online

Народні депутати України з робочим візитом відвідали Чортків

У вівторок, 9 березня, народні депутати України Володимир Гевко, Віталій Безгін та Євгенія Кравчук з робочим візитом відвідали Чортків та поспілкувалися з міським головою Володимиром Шматьком. Нардепи побували у приймально-діагностичному та інфекційному відділеннях Чортківської міської лікарні, Домініканському костелі, замку Гольських та пройшлися Ринковою площею.

Зокрема, в ході зустрічі обговорили ряд питань щодо реставрації історичної частини Чорткова до 500-ліття міста.

«Чортків має чималий туристичний потенціал, бо тут зосереджено багато історичних та архітектурних пам’яток.  На жаль, протягом багатьох років на них не звертали уваги і тепер вони потребують ремонту та реконструкції. Коштів, за які можна було б провести ремонтні роботи, у міському бюджеті не вистачає, тому надіємося, що до 500-ліття отримаємо підтримку з державного бюджету.

З нетерпіння чекаємо, коли вже розпочнеться реставрація замку. Він, направду, стане відмінною атракцією та туристичною приманкою для гостей міста. Хотілося б також звернути увагу на ратушу, що розташована в історичному серці міста. Це унікальна пам’ятка, адже годинник, який тут працює – швейцарського виробництва. Та і Чортків – одне із небагатьох міст, у якому дві ратуші», – зауважив міський голова Володимир Шматько.

Вражені красотами міста, народні депутати повідомили, що детальніше вивчать питання щодо реставрації історичної частини міста та сприятимуть виділенню коштів з державного бюджету.   

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту