Чортків online

Цифрова грамотність — неодмінна вимога сьогодення??

 
 
Цифрова грамотність — така сама важлива навичка в 21 столітті, як і вміння грамотно говорити, читати і писати. Особливо це стало актуальним в умовах пандемії, коли більшість людей у світі змушені перейти на дистанційне навчання або роботу.
Онлайн-технології — вже невід’ємна складова нашого життя. 
З метою підвищення конкурентоспроможності та мобільності клієнтів на ринку праці (зокрема в он-лайн просторі), 18 березня 2021 року в Чортківській районній філії Тернопільського обласного центру зайнятості провідним інженером з комп’ютерних систем Богданом Махометом проведено семінар з підвищення цифрової грамотності клієнтів служби зайнятості на тему “Електронні сервіси служби зайнятості”.
Електронні сервіси  на сьогодні є однією з найпрогресивінших форм надання державних послуг громадянам з використанням інтернет-технологій. 
Державна служба зайнятості, підтримуючи сучасні тенденції з розвитку електронного урядування, активно впроваджує електронні сервіси з метою надання повного спектру якісних послуг населенню.
Під час проведення заходу провідний інженер з комп’ютерних систем запрезентував офіційний сайт Державної служби зайнятості, а саме електронні сервіси, завдяки яким можна не тільки здійснювати пошук вакансій, але й пройти тестування, написати резюме і т.п. — “Електронна черга” та “Електронний кабінет шукача роботи”.
Фахівці Чортківської районної філії Тернопільського обласного центру спільно з головним державним інспекторам управління Держпраці у Тернопільській області Ольгою Кузик 18 березня  провели інформаційний семінар з роботодавцями з питань легалізації зайнятості. 
  Під час заходу  суб`єкти підприємницької діяльності отримали інформацію щодо переваг легальної зайнятості, необхідності своєчасного оформлення найманих працівників та наслідки неофіційного працевлаштування, виплати заробітної плати “в конвертах”, а також щодо переліку документів, які повинні вести роботодавці згідно законодавства. Ольга Кузик наголосила, що легалізація соціально-трудових відносин мінімізує ймовірність трудових конфліктів, спорів та зайвих  фінансових витрат в разі виявлення контролюючими органами порушень чинного трудового законодавства.
 Учасники семінару обговорили питання дотримання  вимог ст. 14 Закону України «Про зайнятість населення» в частині виконання роботодавцями 5% квоти для осіб, які потребують додаткових гарантій в сприянні працевлаштуванню, а також норматива робочих місць для осіб з інвалідністю, який встановлюється згідно з Законом України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» та переваги співпраці  зі службою зайнятості .
 
Цінності як фундамент особистості
 
В житті, коли ми постійно кудись поспішаємо, намагаємось щось встигнути, життєві цінності працюють надійним орієнтиром, що допомагає не збитися зі шляху. Коли ми діємо відповідно до них, ми отримуємо величезне задоволення від цієї діяльності. І навпаки, якщо наші дії не підтримують наші життєві цінності, ми відчуваємо занепад сил, неспокій, стрес. Що ж робити? Як втримати в полі зору найважливіше?
На ці та інші питання дала відповідь, 18 березня 2021 року на черговому засіданні клубу для безробітних “Освіта-сьогодні, кар’єра-завтра, успіх-завжди” громадська діячка, юристка, освітянка Яна Петльована. 
На початку заходу спікер запропонувала відповісти слухачам на питання: 
– Що для Вас дорожче за гроші?
– На що Ви завжди витрачаєте гроші?
– На що Ви завжди відкладаєте/резервуєте гроші?
– На що Ви витрачаєте більше всього часу?
– На що Ви завжди залишаєте час?
– Заради чого Ви готові піти на конфлікт?
– Що Вам дає енергію?
– Які цінності об’єднують Вас із Вашими людьми?
Особистість — це цілеспрямована людина з визначеною системою життєвих цінностей та поглядів, обраним життєвим шляхом та унікальністю внутрішнього світу. Життєві цінності — це те, що люди вважають важливим для свого життя, про що вони мріють, до чого прагнуть — зазначила Яна Петльована.
В ході засідання клубу було використано вправи “Позитивне мислення та емоції”, “Налаштування на успіх”, “Які цілі ми ставимо на майбутнє? (короткострокова ціль  та довгострокова ціль)”.
Будьмо щасливими сьогодні. Не втомлюймося приносити щастя своїм близьким! Бо  ж кожен день — єдиний та неповторний. Бо ж кожен з нас заслуговує на радість та посмішку — зазначила спікер.
Рубрики: Оголошення

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту