Чортків online

Чортківські каштани лікуватимуть від молі

 
✅Впродовж останніх років каштани у Чорткові можна спостерігати як листя каштанів, що ростуть в парку, в середині літа починає жовтіти, всихати та опадати. Передчасна втрата листя небезпечна для дерева – такі зміни значно зменшують інтенсивність фотосинтезу та можуть спричинити загибель рослини. Як з’ясували спеціалісти, причиною хвороби каштанів є мінуюча міль.
?«Мінуюча міль сильно пошкоджує листя каштанів, що може призвести до гибелі цілого дерева. Комаха надзвичайно швидко розмножується і відкладає личинки. Окрім того, наявність хоч одного ураженого шкідником дерева заражає каштани, які ростуть неподалік.
✅Ми вивчали досвід інших міст, які також боролися із цим шкідником, і дійшли висновку, що одним із ефективних методів боротьби є ін’єкція каштанів спеціальним препаратом. Цього року ми розпочнемо «вакцинацію» каштанів, що ростуть в парку культури та відпочинку ім. І. Франка, тут їх приблизно 300. Решті каштанів, які ростуть у місті, ін’єкцію плануємо ввести наступної весни.
✅Кожне дерево отримає визначено дозу препарату «Актара 25 WG». Вводити його будуть спеціальним дозатором у стовбур дерева. Препарат поступово розчиняється соком, що надходить із коренів і по провідних пучках потрапляє до гілок, а згодом до листків і токсикує їхні тканини, роблячи їх не придатними для живлення гусениці молі.
✅Варто зазначити, що ліки є смертельними для молі, але не несуть жодної шкоди для самої рослини, птахів та людей», – розповів начальник КП «Парковий культурно-спортивний комплекс» Володимир Снігур.
✅До слова, вартість однієї дози препарату близько 35 гривень.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту