Чортків online

У Чортківській громаді за спалювання сухого листя чи трави штрафують від 340 до 1700 грн

Весняна пора – час господарювання на городах, подвір’ях та прибудинкових територіях. Часто таке прибирання завершується спалюванням залишків сухої трави, листя та різного сміття. У такому випадку добрі наміри при наведенні чистоти і порядку можуть мати згубні наслідки для довкілля і завдавати шкоди здоров’ю людей.
 
«Згідно з п.8, ч. 2.4, розділу 2 «Правил благоустрою», громадянам забороняється спалювати суху природну рослинність або її залишки. Це – пряме порушення природоохоронного законодавства, що може завершитись накладанням штрафу як на фізичних (від 340 до 1360 грн), так і на юридичних осіб (від 850 до 1700 грн).
 
Окрім того, якщо паління сухостою стала причиною пожежі, то винуватець нестиме кримінальну відповідальність», – розповів начальник відділу муніципальної інспекції та контролю за паркуванням Назар Пиптик.
 
Варто зазначити, що дим від спаленої рослинності складається з дрібних часточок, які містять компоненти-забруднювачі. При потраплянні в органи дихання, ці мікроскопічні часточки можуть досягти найглибших ділянок легень і залишатися там місяцями і навіть роками, спричинюючи респіраторні захворювання. У більшості випадків листя не горить, а просто тліє, чим сприяє вивільненню великої кількості вуглеводнів.
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту