Чортків online

Насті Морозовій із Чорткова успішно прооперували хребет: гроші збирали усім містом

Вчора, 7 квітня, у день Благовіщення Пресвятої Богородиці у Міжнародному центрі нейрохірургії Києва успішно прооперували хребет 11-річної Анастасії Морозової із Чорткова. Операція тривала 9,5 годин, у Насті було S-подібне викривлення хребта IV ступеня. Кошти на операцію збирали усім містом.
 
Кілька тижнів тому міський голова Чорткова Володимир Шматько, дізнавшись про проблему дівчинки, запросив її на зустріч. Поспілкувавшись із юною Настею, яка випромінювала позитив та бажання жити повноцінним життям, міський голова пообіцяв винести на сесію питання щодо виділення коштів на операцію із бюджету громади. Володимиру Шматьку вдалось переконати депутатів, тож на сесії дівчинці виділили 150 тисяч гривень.
 
Також до збору коштів долучились:
✅72 тисячі вдалось зібрати колективу школи №5;
✅15 тисяч зібрали завдяки допису на Facebook-сторінці «Волонтерського руху»;
✅отець Григорій Канак із церкви Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії, її парафіяни, християнська спільнота «Віри, Надії, Любові та їх матері Софії» передали сім’ї Анастасії ще 43 тисячі гривень.
✅10 тисяч гривень на реабілітацію дівчинки передав депутат Тернопільської обласної ради, директор Чортківського фахового медичного коледжу Любомир Білик.
 
Загалом було зібрано близько 280 тисяч.
 
«Щиро вдячні усім! Наша мужня дівчинка пройшли нелегкий шлях від багатьох обстежень до цієї пам’ятної миті – моменту, коли Господь через руки меценатів та доблесних лікарів милосердно втрутився у молоде життя і подарував йому нову силу», – зазначила пані Галина Мороз, котра опікується лікуванням дівчинки.
 
Зараз Анастасія перебуває на післяопераційному відновленні, щиро дякує Всевишньому, а також усім добродіям за кожну молитву та кожну гривню.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту