Чортків online

Рятувальники та міська влада попереджають про небезпеку пожеж в природних екосистемах

Щороку пожежі в природних екосистемах завдають великої шкоди державі. Страждає природа, створюється ризик дорожніх аварій, псування ліній електропередач і т.д. Суха погода та недбалість деяких людей сприяє виникненню пожеж в природних екосистемах.
 
Саме тому 12-го квітня з метою попередження пожеж та підвищення культури поведінки громадян щодо дотримання правил пожежної безпеки в природних екосистемах інспекторським складом Чортківського районного відділу ДСНС спільно з головним спеціалістом відділу з надзвичайних ситуацій, мобілізаційної та оборонної роботи Віталієм Фиком проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з мешканцями села Скородинці Чортківської громади.
 
Учасники комісії закликали громадян дотримуватися правил пожежної безпеки в природних екосистемах. Нагадали, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.
З метою якісного засвоєння застережень усім співрозмовникам рятувальники вручили профілактичні листівки.
 
Шановні громадяни! Не випалюйте суху траву, не розводьте багаття в лісі, не створюйте смітники в лісі та на прилеглих територіях, тим паче не підпалюйте їх. За сухої погоди достатньо найменшої іскри, щоб спалахнуло велике полум’я.
 
Якщо ви помітили займання у лісі, насадженнях та на відкритих територіях, негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером – «101». Протипожежні заходи в екосистемах нескладні, потребують лише обережного дбайливого ставлення та розуміння серйозності можливих наслідків.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту