Чортків online

Власний енергоменеджер: у Чортківській громаді раціонально використовуватимуть енергоресурси

На балансі Чортківської міської ради чимало дитсадків, шкіл, будинків культури та інших адміністративних споруд. Після створення громади усі ці заклади фінансуються з бюджету єдиної громади. У тому числі на місцевий бюджет лягли й комунальні витрати, рахунки за які через подорожчання ресурсів стають дедалі більшими. Тому виникла необхідність зменшити споживання електроенергії та опалення, не нехтуючи комфортом у школах та дитсадках. Цим займатиметься енергоменеджер відділу муніципального розвитку, міжнародного співробітництва та енергоефективності Наталія Головата.
 
Свою роботу новопризначена енергоменеджерка вирішила розпочати із дитячих садочків. Спершу пані Наталія оглядово познайомиться зі всіма закладами дошкільної освіти громади та їхніми керівниками. Наталія Головата цікавиться, які енергоефективні заходи впроваджували у садочках, яка у кожному закладі система опалення, яка ситуація із споживанням електроенергії тощо.
 
«Енергоефективні заходи – це не лише капітальні ремонти приміщень, заміна покрівлі, вікон тощо. Зменшити споживання ресурсів, не завдаючи дискомфорту дітям, – це цілком реальне завдання, котре не потребує великих коштів. Для прикладу, встановлення терморегуляторів та світловідбиваючих екранів на батареях теж дасть ефект!», – розповіла пані Наталія.
 
Для початку керівники всіх освітніх установ Чортківської громади підготують невеликі інформаційні довідки щодо споживання ресурсів, а також вкажуть головні, на їхню думку, проблеми закладів, які потребують особливої уваги.
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту