Чортків online

Енергоменеджер Наталія Головата: «Заходи з енергоефективності розпочинаються із енергомоніторингу»

Важливим напрямком діяльності Чортківської міської ради є впровадження енергозберігаючих заходів у школах, дитячих садочках та інших адміністративних будівлях. Ця необхідність зумовлена не лише для зменшення розміру платіжок за енергоносії, але й задля покращення мікроклімату приміщень та встановлення комфортного температурного режиму.
Цими та іншими питанням з енергоефективності займатиметься енергоменеджер відділу муніципального розвитку, міжнародного співробітництва та енергоефективності Наталія Головата. Пані Наталія вже побувала у дошкільних закладах міста. Окрім того, у вівторок, 20 квітня, енергоменеджер навідалася у школи, щоб дізнатися які заходи з енергоефективності впроваджують у навчальних закладах та яка там ситуація із споживанням електроенергії тощо.
«Практика провідних країн світу показує, що заходи з енергоефективності варто розпочинати з енергомоніторингу. Для початку ми оцінимо ситуацію зі споживанням енергії в кожному навчальному закладі, а відтак напрацьовуватимемо шляхи вирішення проблемних питань.
Зменшити споживання ресурсів, не завдаючи дискомфорту дітям, – наше пріоритетне завдання, яке реалізувати не так вже і складно. Навіть найменші заходи з енергоефективності – встановлення світловідбиваючих екранів на батареях та терморегуляторів, в скорім часі дають позитивні результати», – зазначила Наталія Головата.
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту