Чортків online

У Чортківській громаді вшанували 35 річницю Чорнобильської трагедії

Сьогодні, 26 квітня, у Чорткові біля пам’ятного знака жертвам Чорнобильської катастрофи відбулася поминальна панахида, приурочена 35-й річниці аварії на Чорнобильській атомній елекстростанції.

Представники міської та районної влади, громадські активісти, чортків’яни хвилиною мовчання та молитвою вшанували ліквідаторів наслідків катастрофи.  

Всечесні отці відправили поминальну панахиду за загиблими внаслідок аварії на ЧАЕС, а опісля – присутні поставили квіти до підніжжя пам’ятного знака жертвам Чорнобильської катастрофи. До слова, поминальні лампадки біля пам’ятника запалили напередодні ввечері.

По завершенню молебню секретар міської ради Ярослав Дзиндра вручив відзнаку Чортківського міського голови  «За честь та відвагу» учаснику ліквідації наслідків аварії на  ЧАЕС Ігореві Кіницькому.

Довідково:26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна аварія в історії людства – з різницею у дві секунди відбулись два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС, в результаті яких сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі в 1945 році.

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту