Чортків online

Чортків – одне із п’яти міст, яке зможе отримати кошти від Європейського інвестиційного банку

У вівторок, 27 квітня, міський голова Чорткова Володимир Шматько зустрівся із консультантом Європейського інвестиційного банку Олександром Юспіном.  Пан Олександр розповів, що ЄІБ готує програму фінансування, за якою муніципалітетам надаватимуть кредитні кошти для термомодернізації бюджетних установ на надзвичайно вигідних умовах – орієнтовно під 1-3% річних.

 «З січня цього року під наше керівництво перейшла галузь охорони здоров’я, яка потребує кардинальних змін. Зокрема, це стосується будівель лікарні та поліклініки.  Обидві споруджені ще за Радянського Союзу, коли про заходи з енергоефективності не думали.

Лише за лютий-квітень цього року на оплату комунальних послуг медичних установ з бюджету громади виділили більше ніж 2,5 млн. грн. На жаль, ця сума буде постійно збільшуватися, бо плата за спожиті гігакалорії енергії постійно зростає. Більше того, термомодернізація цих установ необхідна не лише задля зменшення цифр у платіжках, але й для комфорту пацієнтів та медичних працівників», – зазначив Володимир Шматько.

В ході обговорення, Олександр Юспін розповів, що кошти з Європейського інвестиційного банку зможуть отримати лише п’ять міст з цілої України. Загалом, на програму виділять 300 млн. євро, а скільки ж отримає кожен населений пункт вирішуватимуть згодом. Головне завдання пана Олександра допомогти Чортківській міській раді підготувати необхідний пакет документів та визначити кредитоспроможність нашої громади.

За попередніми розрахунками повна термомодернізація Чортківської міської комунальної лікарні та поліклініки вартуватиме близько 900 тисяч євро. Окрім того,  якщо ж Чорткову все ж нададуть фінансування з Європейського інвестиційного банку, то наша громада додатково отримає грант у розмірі 1,6 млн. грн. Цих коштів вистачить щоб оплатити розроблення проектно-кошторисної документації та проведення енергоаудиту будівель.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту