Чортків online

Чортківська громада займається системою управління енергоефективності

У Чортківській міській раді відбулося засідання координаційної та робочої групи з Європейської Енергетичної Відзнаки. ЄЕВ це система управління якістю та сертифікації для муніципалітетів і регіонів. Вона підтримує місцеві органи влади у впровадженні підходів міждисциплінарного планування та ефективних заходів енергетичної та кліматичної політики.
 
ЄЕВ передбачає наступні цілі:
✅побудова системи постійного поліпшення організаційно-адміністративної спроможності органів місцевого самоврядування ефективно впроваджувати політику сталого енергетичного розвитку в громадах;
✅ використання європейських інструментів оцінки організаційної спроможності та існуючого стану ОМС і формування ефективної програми дій;
✅надання консультативної підтримки у виконані програми дій;
✅аудит ОМС за визначеними критеріями сталого розвитку та отримання відзнаки після досягнення визначеного рівня відповідності;
✅створення депозитарію кращих практик ОМС – учасників ЄЕВ;
✅комунікація та обмін досвідом між ОМС- учасниками з України та інших європейських країн;
✅промоція міст, які отримали відзнаку серед потенційних інвесторів на міжнародному, національному, регіональному та локальному рівнях.
 
Отже, в першу чергу, йдеться про побудову системи управління енергоефективності в місті. З цією метою було створено робочу групу із впровадження ЄЕВ, до якої залучені фахівці різних управлінь та відділів міської ради, а також комунальних підприємств.
 
На першому засіданні робочої групи обговорювали основні етапи впровадження ЄЕВ, а саме: базовий енергетичний огляд, формування плану, реалізація плану, звітування, аудит, за результатами якого буде визначено можливість присвоєння ЄЕВ для міста.
 
Визначилися із першочерговими завданнями, серед яких остаточне формування фахової команди з впровадження ЄЕВ, а відтак, вже збір інформації енергетичною командою для первинної оцінки муніципалітету. За її результатами буде проаналізовано поточний стан розвитку міста за методологією ЄЕВ, визначено пріоритетні напрямки роботи та, спільно з командою муніципалітету, розроблено план дій.
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту