Чортків online

Отець Ігор Козанкевич: «Проблема залежності від алкоголю, наркотиків чи азартних ігор з кожним роком лише поширюється»

У п’ятницю, 28 травня, у сесійній залі міської ради працівники освітянської та культурної галузі, активні мешканці та молодь Чортківської громади зустрілися із духовним наставником реабілітаційного центру «Назарет» отцем Ігорем Козанкевичем.

В ході зустрічі отець Ігор розповів присутнім про згубний вплив алкоголю та наркотичних речовин, обговорив важливість підтримки осіб, в яких  вже є залежність та детально розповів про основні напрями роботи центру.

«На жаль, проблема алкоголю, наркотиків, паління чи ігрової залежності з кожним роком стає все болючішою, а людей, що піддаються цим згубним звичкам все більшає. В ХХІ столітті з такою проблемою може зіткнутися кожен. Залежними зазвичай стають люди з слабкою силою волі, яких спіткала біда чи горе, а іншого виходу, крім алкоголю чи наркотиків вони не знайшли.

Проте найважче, напевно, дивитися на залежних підлітків чи дітей. За статистикою в Україні майже 80% підлітків у віці від 14 років вживають алкоголь кожних вихідних. Дорослі часто є свідками того, коли діти пробують слабоалкогольні напої, інколи навіть самі їм наливають. Такими вчинками ми виховуємо націю, яка буде шукати вирішення своїх проблем у склянці», – зазначив отець Ігор.

До слова, загальноцерковний реабілітаційний центр «Назарет» розпочав свою роботу ще в 2004 році. Спеціалісти центру працюють над усіма видами залежності і зі співзалежними – людьми, які живуть із залежними і потерпають від цієї негативної звички також. Курс реабілітації підбирається індивідуально, залежно від потреб людини. Окрім того, в центрі є групи як для чоловіків, так і для жінок.

Детальніше про реабілітаційний центр «Назарет» та програми звільнення від залежностей можна дізнатися за телефонами:

067 679 0506

099 661 6678

063 554 8778

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту