Чортків online

Податок на нерухомість – важливе джерело наповнення місцевих бюджетів

Ні для кого не секрет, що успішність громади та її можливості в першу чергу залежать від місцевого бюджету, який наповнюється за рахунок податків. Одним з основних джерел надходження являється податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, який зобов’язані сплачувати як юридичні, так і фізичні особи, які є власниками об’єктів житлової та нежитлової нерухомості.
 
Згідно з статтею 266 Податкового кодексу України (пункт 266.4.1.) база оподаткування об’єкта житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи – платника податку, зменшується:
?для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 60 кв. м;
?для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 120 кв. м;
?для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), – на 180 кв. м.
 
Таке зменшення надається один раз за кожний базовий звітний рік. Згідно з пунктом 266.9.1., податок сплачується за місцем реєстрації об’єкта.
 
Чортківська міська рада просить власників нерухомості, площа якої перевищує зазначену вище, звернутись в міську раду за адресою: м. Чортків, вул. Шевченка, 21. Пам’ятаймо, що розвиток громади напряму залежить від сумлінності платників податків!
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту