Чортків online

EUКраїна: про ЄВРОінтеграцію простими словами

За ініціативи Уряду та підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні спільно з проектом ЄС Association4U в Україні розпочалась загальнодержавна роз’яснювально-інформаційна кампанія EUkraina. Її мета – просто і доступно розповісти про базові європейські цінності, розкрити практичний зміст євроінтеграції і ті переваги й можливості, які з’являються в житті українців завдяки інтеграції нашої країни до ЄС.

Євроінтеграція є пріоритетом української влади. Згідно з євроінтеграційним курсом Уряд взяв на себе зобов’язання проводити реформи, які поступово перетворять Україну на розвинену країну з високим рівнем життя.

6 базових цінностей Європейського Союзу – Повага до людської гідності, Свобода, Демократія, Рівність, Верховенство права, Повага до прав людини – це світоглядні принципи, які є близькими і зрозумілими кожному з нас. Адже всі ми хочемо жити в комфортній та безпечній країні, вільно подорожувати й навчатися, знати, що в державі діють єдині для всіх закони. Євроінтеграція України є зміною світоглядних принципів на всіх рівнях життя і рухом до європейського добробуту.

Впровадження європейських підходів до моніторингу вод в Україні – це також Євроінтеграція у дії. Відповідно до вимог Водної рамкової Директиви ЄС в Україні введено новий Порядок здійснення державного моніторингу вод. І саме в басейні Сіверського Дінця уперше серед річкових басейнів України два роки тому розпочато виконання діагностичного моніторингу за новим законодавством та європейськими вимогами.

Відповідно до європейських стандартів Держводагентством здійснюється трансформація існуючої системи моніторингу поверхневих вод та облаштування 4 базових лабораторій для забезпечення виконання вимірювань пріоритетних забруднюючих речовин. Одна з них – оновлена лабораторія моніторингу вод Східного регіону у складі Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів. Це дає можливість контролювати якість води відповідно до європейських стандартів задля досягнення в майбутньому доброго екологічного стану масивів поверхневих вод.

Рубрики: Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту