Чортків online

У Чорткові відзначили День Конституції України

Сьогодні, 28 червня, на площі Героїв Євромайдану відбулась урочиста академія з нагоди відзначення 25-ї річниці з дня ухвалення головного документа кожного українця – Конституції України. Саме Конституція стала наріжним каменем у будівництві української демократії. Український Основний Закон ставить повагу до людської гідності та свободи за найвищу цінність.
 
На урочистий захід завітали представники міської та районної влади, священнослужителі різних конфесій, медики та освітяни, громадськість. Також до урочистостей у Чорткові долучились активні жителі та співробітники населених пунктів Луганської області разом із головою правління «Восток SOS» Юлією Красільниковою. Саме зараз задля обміну досвідом вони мандрують Україною у рамках проекту «Посилення самоврядування у прифронтових населених пунктах Луганської області».
 
«Потрібно чітко усвідомлювати одну просту істину: Конституція надає громадянам не тільки широкі права, а й визначає обов’язки. На жаль, про це часто забувають. Ми виїжджаємо закордон, тікаємо від війни, завжди шукаємо шляхи, як обійти закон. Допоки кожен із нас перекладатиме свої обов’язки на інших, не братиме на себе відповідальність, доти нам не бачити світлого майбутнього України, за яке віддали життя мільйони українців.
 
Втім, якщо на нашому заході сьогодні є так багато дітей, якщо Луганщина продовжує подорожувати Україною, якщо військові і надалі боронять нашу землю від окупантів, якщо активна меншість продовжує рятувати пасивну більшість – у нас все буде добре», – зауважив у вітальному слові міський голова Володимир Шматько.
 
На завершення всіх присутніх вразило неймовірне виконання музичної в’язанки тривалістю майже 20 хвилин від колективу Чортківського центру культурних послуг ім. К.Рубчакової Art Culture Chortkiv.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту