Чортків online

Ситуація із коронавірусом у Чортківській громаді наразі контрольована

У четвер, 22 липня, відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Чортківській міській раді. Члени комісії заслухали інформацію про ситуацію із захворюваністю на коронавірус у нашій громаді від лікарів та епідеміологів.
 
Завідувач Чортківського міськміжрайонного відділу ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» Микола Михайлюк: «За останні 15 днів у Чортківській громаді зафіксовано три випадки інфікування корона вірусом. Зараз значно менше людей тестується, приблизно 20-25 за день, а в кризові періоди раніше було значно більше за сотню. Епідеміологи прогнозують черговий спалах у середині вересня – жовтні. Який він – новий штам «Дельта» – поки що ніхто із впевненістю не може сказати. Втім, якщо у найближчі місяці нам вдасться вакцинувати до 70% жителів громади від 18 років – ми точно значно легше перенесемо нову хвилю ковіду».
 
В.о. головного лікаря Чортківської міської центральної лікарні Ростислав Шульський: «У інфекційному відділенні зараз є четверо хворих на ковід, двоє з них підключені до кисневих концентраторів. Станом на сьогодні лікарня повністю забезпечена всім необхідним для протистояння пандемії. У резервах – 6,9 тонн кисню та 68 кисневих заповнених балонів. Медичні працівники забезпечені якісними засобами індивідуального захисту».
 
Головний лікар Чортівського центру первинної медико-санітарної допомоги Ярослав Ратушняк: «Зараз активно займаємось вакцинацією. Створили перший пункт масової вакцинації у приміщенні Чортківського фахового медичного коледжу. Пункт працює у середу, суботу та неділю з 9 до 15 год. За останні три дні вакцинували 1300 людей! Препарат AstraZeneka використовуємо для ревакцинації (введення другої дози), також є CoronaVak, Pfizer, незабаром зявиться і Moderna».
 
Вакцинація – це головна зброя у боротьбі з COVID-19!
Поставтесь відповідально до власного здоров’я та здоров’я своїх близьких. Також не забувайте про соціальну дистанцію та маски у людних місцях!
Поборемо пандемію спільною відповідальністю!
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту