Чортків online

Чимало чортків’ян надалі не платять та боргують за вивезення сміття: «Чортківський ККП» працює у збиток

Комунальне підприємство «Чортківський комбінат комунальних підприємств», котре займається вивезенням твердих побутових відходів у Чорткові, продовжує працювати у збиток. Все частіше чортків’яни, нехтуючи своїми обов’язками, або сплачують за вивезення сміття із запізненням, або не платять взагалі. Через безвідповідальність понад 400 власників домогосподарств підприємство не може вчасно виплачувати заробітну плату, купляти паливно-мастильні матеріали, акумулювати кошти на придбання нових сміттєвозів, облаштовувати майданчики для збору сміття…
 
Орієнтовно 17% жителів Чорткова не мають укладених договорів на вивезення твердих побутових відходів із КП «Чортківський ККП». А понад 400 власників домогосподарств заборгували підприємству 152 тисячі гривень ‼
 
Окрім того, діючий тариф (встановлений ще у 2019 році) на вивезення сміття вже давно нерентабельний. Чому❓
?Змінився розмір мінімальної заробітної плати з 1.01.2021 р. – 6000 грн та розмір прожиткового мінімуму з 1 липня до 2379 грн. А у діючому тарифі закладена «мінімалка» 4173 грн та прожитковий мінімум 1921 грн. Ріст на 43,8%.
?Зросла вартість паливно-мастильних матеріалів, а також шин та запчастин приблизно на 30%.
?У тариф не включено вивезення великогабаритного сміття (будівельного чи городнього!), за котре люди повинні сплачувати окремо. Лише за місяць підприємство вивозить понад 90 вантажних машин сміття, за котре ніхто не платить.
 
Вкотре нагадуємо! Кожен чортків’янин зобов’язаний підписати договір на вивезення сміття із «Чортківським КПП» (за адресою – вул. Заводська, 2). Для цього потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код та будинкову книгу.
 
Чортківська міська рада спільно із «Чортківським ККП» вживає всіх можливих заходів задля наведення порядку із вивезенням сміття. Зокрема ще два мікрорайони – Залізничний та Центр – переводять на планово-подвірну систему збору ТПВ, коли кожен власник приватного будинку матиме персональний бак та сплачуватиме за той об’єм сміття, котрий реально продукує.
 
Згідно із рішенням сесії Чортківської міської ради від 9 червня 2021 року, БЕЗКОШТОВНО ‼ (за кошти платників податків Чортківської громади) індивідуальні сміттєві контейнери отримають: інваліди І та ІІ групи, учасники російсько-української війни, багатодітні сім’ї, а також малозабезпечені сім’ї (рішення прийматиме комісія, опираючись на майновий стан заявників). Для цього необхідно звернутись із заявою до «Чортківського ККП» – вул. Заводська, 2.
 
Зрештою, нам усім варто пам’ятати, що чисте та охайне місто – наша спільна відповідальність!
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту