Чортків online

ФСК «Кристал U-19» та волочиський «Агробізнес» уклали угоду: чортківські футболісти виступатимуть на Чемпіонаті України U-19

Чортківський ФСК «Кристал U-19» підписав договір про співпрацю із футбольним клубом «Агробізнес», котрий грає у Першій лізі. У прийдешньому сезоні 2021/22 юні чортків’яни виступатимуть у Чемпіонаті України U-19 під назвою «Кристал-Агробізнес».
Президент ФСК «Кристал U-19» Іван Яковищак впевнений, що ця угода – величезний шанс для молодих футболістів гучно заявити про себе на всю Україну. Граючи у найелітнішому турнірі у своїй віковій категорії, хлопці матимуть змогу швидко прогресувати.
Важливою складовою угоди є те, що більшість фінансових витрати бере на себе ФК «Агробізнес».
«Клуб з Волочиська оплачуватиме харчування та проживання футболістів, переїзд на матчі. Також намагатимемось залучити кошти з інших бюджетів, адже наше спільне завдання – втримати хлопців, щоб вони представляли на рівні України саме Чортків, а не пороз’їжджались по різних командах. А у тих гравців, яким вдасться вийти на якісно новий рівень, буде шанс спробувати свої сили у основній команді ФК «Агробізнес», – розповів Іван Яковищак.
У свою чергу, міський голова Чорткова та почесний президент ФСК «Кристал» Володимир Шматько зауважив, що цей футбольний колектив представляє наше місто вже більше трьох років і хлопці заслужили вийти на якісно новий рівень змагань.
«Це все наші діти, місцеві. Хтось із Чорткова, хтось із сусідніх громад. Ми спільними зусиллями намагались протягом усіх цих років забезпечувати хлопців належними умовами: частково фінансували із бюджету громади (цього року на сезон передбачили 220 тисяч), допомагали керівники аграрних підприємств, також щиро дякую Івану Яковищаку, котрий дуже багато сил та коштів вклав у розвиток «Кристалу».
Для того, щоб команда виступала на Чемпіонаті України U-19, потрібні значні кошти – йдеться десь про 700 тисяч гривень. Це непосильна сума для бюджету громади. Тож ми вели перемовини із керівництвом ФК «Агробізнес» про варіанти співпраці. Щиро дякую президенту клубу Олегу Собуцькому та члену правління Андрію Донцю за те, що звернули увагу на нашу команду та вирішили підтримати чортківський футбол, запропонувавши цікавий проект. Це величезний шанс для наших футболістів!
Окрім ФСК «Кристал», ми з місцевого бюджету підтримуємо футбольні команди у селах нашої громади. Також цьогоріч зробили акцент на розвитку дитячо-юнацької спортивної школи, котра з 1 січня перейшла у підпорядкування Чортківської міської ради. Тогоріч, коли школа була районна, їхній бюджет становив 1,8 млн грн, а цього року у нас – 3,5 млн грн. Запускаємо нові гуртки, будемо купляти чимало нового обладнання», – розповів Володимир Шматько.
До слова, перший тур нового Чемпіонату України U-19 стартує вже 5 вересня. Домашні матчі «Кристал-Агробізнес» проводитиме на стадіоні «Харчовик» у Чорткові.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту