Чортків online

Безпечні канікули – запорука вдалого відпочинку!

Щорічно на теренах Чорткова проходить обласна комплексна державно-громадська операції «Літо-2021», оскільки саме в період літніх канікул наших дітей підстерігає безліч небезпек. Відпочинок влітку завжди йде на користь, якщо не трапляється надзвичайних пригод. І всюди на відпочиваючих, за їхню необережність, чатує небезпека. Як не прикро, але за статистикою, під час літніх канікул причини смерті дітей і підлітків наступні: автомобільні та велосипедні аварії, утоплення, падіння, випадкові отруєння, перехід дітьми залізничних переїздів, висока температура повітря і безліч інших причин. Щоб відпочинок не став трагічним необхідно пояснити дітям, де їх може підстерігати біда і до яких наслідків можуть привести ті або інші розваги.

Згадайте разом з дітьми правила поведінки на воді та під час пожежної безпеки в побуті і при відвідуванні лісових масивів.

Будучи менш захищеними від усіляких напастей, діти  під час навчального року ризикують стати об’єктом насильства, але влітку ймовірність цього зростає багаторазово. Особливу увагу варто звернути на насильство, пов’язане з метою заволодіння особистим майном, сексуальне, фізичне і психічне. З цим дитина може зіткнутися практично скрізь – удома, в під’їзді, на вулиці, під час походу в кіно, у дворі, парку… Поясніть дитині, що він має право сказати «ні» завжди і кому завгодно, якщо йому намагаються заподіяти шкоду. Розкажіть дитині, що для порятунку життя і здоров’я можна порушувати будь-які правила – в цих випадках ви завжди будете на їх стороні, схвалите будь-які їх дії. Наприклад, можна тікати, кричати, кусатися, можна навіть збрехати, щоб уникнути небезпеки. Поясніть дитині, що краще бути цілим і здоровим без дрібниці в кишені, ніж побитим і з грошима.

Шановні дорослі та діти, пам’ятайте, щоб не трапилось біди під час літніх канікул та відпусток необхідно чітко дотримуватись правил безпеки життєдіяльності. Батьки, ви відповідаєте за безпеку ваших дітей, тож інформування дітей з приводу небезпечних ситуацій – як їм запобігти, та як допомогти собі, коли неприємність таки трапилась.

Пам’ятайте: фраза «Я ж тобі казав!» не допоможе дитині впоратися з проблемою, в інший раз він може просто промовчати. Зробіть так, щоб канікули залишили в пам’яті вашої дитини тільки самі яскраві і чудові враження!

Служба у справах дітей Чортківської міської ради

 

 

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту