Чортків online

Зупини насильство – обери щасливе майбутнє!

Насильство – це одна з найбільших поширених у світі форм порушення прав людини. Проблема насильства надзвичайно важлива і повинна перебувати під особливим захистом держави. Насильство й жорстокість у суспільстві не лише руйнують гармонію і злагоду в ньому, а й виступають однією з передумов злочинності.

Родина – найдорожче, що є у кожного з нас. На жаль, останнім часом в Україні спостерігається негативна тенденція зростання випадків насилля та жорстокого поводження з дітьми з боку родини. Все частіше ми дізнаємося про жахливі випадки знущання над дітьми. Жорстокість по відношенню до дітей та зневага їхніми інтересами мають різні форми і прояви, але завжди призводять до серйозних проблем зі здоров’ям та розвитком дитини, нерідко несуть загрозу її життю.

Пам’ятайте, що спричинення будь-якого виду тілесних ушкоджень, а також вчинення будь-яких інших дій проти життя та здоров’я, волі, честі чи гідності особи, а також проти статевої недоторканості, є ЗЛОЧИНАМИ!

Подолати таке повторне явище, як насильство в родині, можливо лише за умови об’єднання зусиль державних органів та установ  місцевого самоврядування, громадських організацій, а головне – кожної небайдужої людини. Кожен з нас має сказати «ні!» насильству над дітьми у сім’ї. Бо це саме те місце, яке має бути місцем безпеки, де тебе поважають, де можна нікого не боятись!

Мій дім – моя фортеця. Так кажуть, коли вважають власну домівку найбезпечнішим місцем на планеті, місцем, де можна уникнути несправедливості та кривди. Але що робити, якщо власний дім є пасткою і загрозою для життя?

Номери «гарячих ліній» для звернень у випадку домашнього насильства:

15-47, працює цілодобово;

торгівлею людьми та гендерної дискримінації 0-800-500-005(з мобільного або стаціонарного), або 116-123(з мобільного), працює цілодобово;

0-800-213-103;

Пам’ятайте  – можливо саме ваш дзвінок стане вирішальним у порятунку дитини від домашнього насильства!

Служба у справах дітей

Чортківської міської ради

 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту