Чортків online

Знаний поет, прозаїк та літературознавець Василь Махно відвідав Чортків

 
У понеділок, 13 вересня, до Чорткова завітав уродженець нашого міста, знаний в Україні та поза її межами поет, прозаїк, літературознавець, перекладач – Василь Махно. Спершу автор побував у міській раді, де зустрівся із міським головою Володимиром Шматьком. Письменник подарував Володимиру Петровичу свою книгу «Вічний календар» з автографом.
В рамках зустрічі міський голова обговорив з паном Василем плани на святкування 500-ліття Чорткова та подякував за те, що письменник ніколи не забуває рідний край і так часто згадує наше місто у своїх творах.
«Щиро вдячний за те, що живучи довгий час закордоном ви не забуваєте рідного Чорткова. Саме завдяки таким людям про наше місто можуть дізнатися у різних куточках планети», – звернувся до письменника Володимир Шматько.
Вже ввечері пан Махно мав творчу презентацію своєї поетичної збірки «Одновітрильний дім» в Чортківській публічній бібліотеці.
Довідково: Василь Махно – поет, прозаїк, есеїст. Народився 8 жовтня 1964 року у Чорткові. Працював викладачем літератури у Тернопільському, пізніше у Ягеллонському університеті. З 2000 року мешкає у Нью-Йорку.
Автор 14 поетичних збірок, найновіша – «Одновітрильний дім» (2021), збірки оповідань «Дім у Бейтінґ Голлов», роману «Вічний календар» (2019), книжок есеїстики «Парк культури та відпочинку імені Ґертруди Стайн» (2006), «Котилася торба» (2011), «Околиці та пограниччя» (2019) та «Уздовж океану на ровері» (2020), перекладів польських поетів Збіґнєва Герберта «Струна світла» (1996), Януша Шубера «Спійманий у сіть» (2007) та Анни Фрайліх «Ім’я батька» (2021). У 2015 році збірка оповідань Василя Махна «Дім у Бейтінґ Голлов» стала переможцем конкурсу «Книга року ВВС». За роман «Вічний календар» отримав українсько-єврейську премію «Зустріч» (2020).
Твори перекладено і опубліковано двадцятьма п’ятьма мовами, зокрема англійською, білоруською, івритом, їдишем, іспанською, литовською, німецькою, малаямською, польською, російською, сербською, чеською та ін. 

 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту